VIDEO - Ministrul Muncii spune că majorarea pensiilor este de doar 7%

CCR a declarat constituțională creșterea pensiilor cu 40 de procente, dar ministrul Muncii a anuntat ca aceste venituri vor creste cu maximum șapte procente.

Author: Iulian Ciurea miercuri 13 ianuarie 2021 , 19:15

Ministrul Muncii explică de ce nu va avea loc majorarea pensiilor
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

78 de mii de lei- adică circa 16 mii de euro. Cu atâția bani se alege lunar cel mai bogat pensionar din România.

E un fost comandant de penitenciar din perioada comunistă și e fruntea listei pensiilor speciale plătite de stat- care în 2019- adunate- au depășit 1 miliard de lei- potrivit Casei de Pensii.

„În magistratură, valoarea pensiei medii este de 19.640 de lei. Pe locul doi- este industria aviației- acolo unde pensia medie este de 11.366 de lei. Urmează cei de la Curtea de Conturi care încasează o pensie medie de peste 8.000 de lei, funcționarii și parlamentarii care au o pensie de aproape 5.000 de lei, iar clasamentul este închis de deputați și senatori- ale căror pensii sunt aproape de 6.000 de lei”, relatează reporterul Kanal D, Andreea Gurban.

Ministrul Muncii explică de ce nu va avea loc majorarea pensiilor

„Cu câte stomace mănâncă oamenii ăștia, nu știu... cu câte guri, sau cum spune lumea în popor?

Bătaie de joc, mai bine zis, pentru oamenii care muncesc nu e dreptate”, spun oamenii șocați de valoare pensiilor speciale.

„Este o anomalie greu de îndurat, mai ales că în România avem aproximativ 900.000 de pensionari sunt plătiți cu pensia minimă socială de 800 de lei pe lună”, spune ministrul Muncii.

Cum se descurcă? Practic- poartă o luptă de supraviețuire.

Majorarea pensiilor, speranța oamenilor în vârstă pentru un trai decent

La fel ca această pensionară Eugenia Bălăceanu din Timișoara. Din fericire- ea are 1500 de lei pe lună- dar abia îi drămuiește și pe aceștia.

„Dau cam 700 pe medicamente, nu pot să apelez la copil, copilul meu nu e bastonul meu să mă țin de el toată viața!”, spune femeia.

Nu e de mirare- așadar- că se așteaptă mărirea pensiilor cu sufletul la gură. Astăzi- CCR a declarat constituțională majorarea de 40 la sută- doar că guvernul are de gând să le mărească în acest an doar cu rata inflației- care e de circa 7 la sută.

„România nu și-a permis anul trecut, nu își permite nici în 2021 să majoreze atât de mult pensiile”, spune premierul.

Cel mai probabil- guvernanții vor da o ordonanță de urgență prin care vor amâna majorarea- astfel că soarta celor 5 milioane de pensionari- va sta în votul Parlamentului.


 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si