VIDEO | Miracol la porţile Greciei

Turiștii români care au bătut la porțile Greciei au fost martori la o adevărată minune. După ce au stat câte 6 ore la niște cozi ce păreau fără de sfârșit, autoritățile elene le-au dat drumul să treacă fără să-i mai supună la controale riguroase. Vineri, oamenii, care se așteptau la ce e mai rău, s-au mirat să vadă drumul liber. Totuși, grecii nu au de gând încă să deschidă și alte puncte de trecere a frontierei, cel puțin până pe 15 iulie.

Author: A.M.S. vineri 03 iulie 2020 , 20:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nervi de oțel să fi avut și tot răbufneai dacă te nimereai joi la granița Greciei, unde coloana de mașini s-a aliniat pe câte 7-8 kilometri.

Spre seară, când s-au văzut sufocate, autoritățile elene au lăsat mașinile să treacă una după alta, fără să mai facă vreun control amănunțit. Dar, după asemenea scene, românii care au plecat vineri în vacanță s-au înarmat cu multă răbdare.

Nu s-a mai stat câte 6 ore până la trecerea frontierea, dar tot au existat cozi, astfel că părinții cu copii mici au luat-o la pas pe șosea, ca să mai treacă vremea.

La un moment dat, însă, drumul spre vamă era aproape pustiu

La un moment dat, însă, drumul spre vamă era aproape pustiu, și asta pentru că grecii au renunțat să mai verifice acele formulare și au lăsat turiștii să treacă doar în baza buletinului sau a pașaportului.

Între timp, pe cei care ieri îndurau un chin fără sfârșit pe drum, îi regăsim la plajă.

Citeste si: VIDEO| Drumul spre raiul grecesc trece prin iad

VIDEO | Miracol la porţile Greciei
VIDEO | Miracol la porţile Greciei

"Cu gândul la plajă, dar ne-am lovit de un obstacol în vamă la intrarea în Grecia, de vreo 5 km, 6, care ne-a costat vreo trei ore de aşteptare. Spre bucuria noastră lucrurile au decurs foarte ok, ca să zic aşa, nu ne-au testat, ne-au verificat actele, codul de bare, bineînţeles", spune un turist român.

O altă româncă, care a plecat cu autocarul spre Insula Thassos, spune că a stat patru ore la porțile Greciei, pentru ca în cele din urmă să intre ca vântul și ca gândul, fără prea multe controale.

Supărarea, însă, a fost alinată de plaja cu nisip auriu, de apa caldă și de briza răcoritoare.

Este deschis un singur punct de trecere al frontierei

În continuare rămâne deschis un singur punct de trecere al frontierei, cel de la Kulata. Ministrul Turismului din Grecia spune că, treptat, vor da drumul și la altele, dar, întâi de toate, vor să se asigure că pot ține sub control răspândirea noului coronavirus.

Citeste si: Restricții în drumul spre Grecia. Aproape toate granițele terestre au fost închise

Frică e și în aeroport, mai ales după ce primele curse au plecat ticsite de oameni, după cum se poate observa și în aceste imagini.

La aterizare, după ce le-au fost verificate formularele completate, fiecare a trebuit să aștepte să fie testat în cabine încropite în aeroport din paravane.

Vestea bună e că din cei 200 de turiști români care au ajuns ieri în Creta, niciunul nu a ieșit pozitiv.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si