VIDEO -Misterul lui Arthur - ucis sau nu de prințul din Liechtenstein?

A fost sau nu Arthur ursul omorât de prințul Emanuel von and zu Lichtenstein? Este întrebarea la care trei instituții de mediu nu au reușit să răspundă

Author: Iulian Ciurea marți 11 mai 2021 , 19:37

Misterul lui Arthur - ucis sau nu de prințul din Liechtenstein?
Misterul lui Arthur - ucis sau nu de prințul din Liechtenstein?
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dilema unor localnici e și dilema ministrului Mediului- care spune că nu are habar ce urs a împușcat prințul străin venit la vânătoare plătită în România...

Halucinant e că demnitarul nici măcar nu știe să-i pronunțe numele în conferința de presă.

„Ministerul nu a detinut nicio informatie cu privire la existenta ursului Arthur, insa certitudinea exista in ceea ce priveste exemplarul recoltat”, spune ministrul mediului.

Ca să aducă la lumină adevărul o dată pentru totdeauna- ministrul Mediului susține că autoritățile vor preleva probe ADN de la ursul ucis- despre care organizațiile nonguvernamentale susțin că ar fi Arthur- cel mai mare urs brun ce a existat în România.

Misterul ursului brun ucis de prințul de Liechtenstein- probe ADN

Mostrele ar urma să fie comparate cu orice astfel de probe pe care le deţin organizaţiile de mediu, dacă acestea există, spune ministrul.

Oricare ar fi adevărul- localnicii din Ojdula spun că cineva tot minte... E cert că a fost împușcat un mascul- iar ei nu văd de ce- de vreme ce în sat- printre gospodării- coboară la atac doar femele cu pui....

„Din punctul meu de vedere, nu cred că Arthur a venit jos. Ursul respectiv, așa numit Arthur, dacă e mascul și stă în pădure, nu poate să ajungă pe lângă sat. Ursul dacă era masculin ăla nu făcea probleme. Fac cu puii, femelele”, spun oamenii.

Pe de altă parte- autoritățile susțin sus și tare că pe 13 martie- respectivul urs ar fi fost împușcat legal- că prințul austriac ar fi avut permis de port armă- dar și autorizație de vânătoare. Dar cum a ajuns prințul în Ojdula, este o altă întrebare la care responsabilii nu au putut să răspundă.

Prințul nu poate să lămurească misterul ursului ucis

Emanuel de Liechtenstein susține că ursul pe care l-a vânat a fost considerat periculos de autoritățile române și spune că va oferi tot sprijinul în anchetă.

În scurta sa vizită în România, de trei zile, el s-ar fi cazat la un castel din Zăbala, o localitate aflată la 25 de kilometri de Ojdula, unde o cameră costă 500 de euro pe noapte!

Prințul a declarat pentru presa internațională că ar fi fost invitat în România să ucidă o femelă, doar că afirmația se bate cap în cap cu ce scriu negru pe alb admiminstratorii fondului de vânătoare- care spun că ursul doborât de gloanțe este un mascul de aur, care a obținut un punctaj de 593, dintr-un total de 600.

În urma scandalului- rămâne dosarul penal de la parchet- pentru braconaj și uz de armă fără drept- care e departe de a fi soluționat- dar și problema urșilor din Ojdula. Ultimul mesaj RO-Alert a fost dat aici pe 26 aprilie și anunța prezența unei ursoaice cu trei pui în sat. Practic, moartea lui Arthur sau a altui mascul- nu a rezolvat nimic.

După ce s-a speculat ba că blana ursul ar fi fost scoasă din țară, ba că e la o tăbăcărie din Târgu Secuiesc, autoritățile ne liniștesc. Trofeul e în țară și probabil va ajunge la muzeu- ca să ne amintească pentru totdeauna de soarta nefericită a bietului animal.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si