VIDEO -Misterul lui Arthur - ucis sau nu de prințul din Liechtenstein?

A fost sau nu Arthur ursul omorât de prințul Emanuel von and zu Lichtenstein? Este întrebarea la care trei instituții de mediu nu au reușit să răspundă

Author: Iulian Ciurea marți 11 mai 2021 , 19:37

Misterul lui Arthur - ucis sau nu de prințul din Liechtenstein?
Misterul lui Arthur - ucis sau nu de prințul din Liechtenstein?
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dilema unor localnici e și dilema ministrului Mediului- care spune că nu are habar ce urs a împușcat prințul străin venit la vânătoare plătită în România...

Halucinant e că demnitarul nici măcar nu știe să-i pronunțe numele în conferința de presă.

„Ministerul nu a detinut nicio informatie cu privire la existenta ursului Arthur, insa certitudinea exista in ceea ce priveste exemplarul recoltat”, spune ministrul mediului.

Ca să aducă la lumină adevărul o dată pentru totdeauna- ministrul Mediului susține că autoritățile vor preleva probe ADN de la ursul ucis- despre care organizațiile nonguvernamentale susțin că ar fi Arthur- cel mai mare urs brun ce a existat în România.

Misterul ursului brun ucis de prințul de Liechtenstein- probe ADN

Mostrele ar urma să fie comparate cu orice astfel de probe pe care le deţin organizaţiile de mediu, dacă acestea există, spune ministrul.

Oricare ar fi adevărul- localnicii din Ojdula spun că cineva tot minte... E cert că a fost împușcat un mascul- iar ei nu văd de ce- de vreme ce în sat- printre gospodării- coboară la atac doar femele cu pui....

„Din punctul meu de vedere, nu cred că Arthur a venit jos. Ursul respectiv, așa numit Arthur, dacă e mascul și stă în pădure, nu poate să ajungă pe lângă sat. Ursul dacă era masculin ăla nu făcea probleme. Fac cu puii, femelele”, spun oamenii.

Pe de altă parte- autoritățile susțin sus și tare că pe 13 martie- respectivul urs ar fi fost împușcat legal- că prințul austriac ar fi avut permis de port armă- dar și autorizație de vânătoare.

Dar cum a ajuns prințul în Ojdula, este o altă întrebare la care responsabilii nu au putut să răspundă.

Prințul nu poate să lămurească misterul ursului ucis

Emanuel de Liechtenstein susține că ursul pe care l-a vânat a fost considerat periculos de autoritățile române și spune că va oferi tot sprijinul în anchetă.

În scurta sa vizită în România, de trei zile, el s-ar fi cazat la un castel din Zăbala, o localitate aflată la 25 de kilometri de Ojdula, unde o cameră costă 500 de euro pe

noapte!

Prințul a declarat pentru presa internațională că ar fi fost invitat în România să ucidă o femelă, doar că afirmația se bate cap în cap cu ce scriu negru pe alb admiminstratorii fondului de vânătoare- care spun că ursul doborât de gloanțe este un mascul de aur, care a obținut un punctaj de 593, dintr-un total de 600.

În urma scandalului- rămâne dosarul penal de la parchet- pentru braconaj și uz de armă fără drept- care e departe de a fi soluționat- dar și problema urșilor

din Ojdula. Ultimul mesaj RO-Alert a fost dat aici pe 26 aprilie și anunța prezența unei ursoaice cu trei pui în sat. Practic, moartea lui Arthur sau a altui mascul- nu a rezolvat nimic.

După ce s-a speculat ba că blana ursul ar fi fost scoasă din țară, ba că e la o tăbăcărie din Târgu Secuiesc, autoritățile ne liniștesc. Trofeul e în țară și probabil va ajunge la muzeu- ca să ne amintească pentru totdeauna de soarta nefericită a bietului animal.

 

 

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va... A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va bucura de un consiliu liniștit?
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
spotmedia.ro
Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate... Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele
b1.ro
Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă,... Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si