Însă, drumul spre reuşită a fost presărat cu multe greutăţi, care l-au făcut pe Alex să vadă lumea cu alţi ochi.

ALEXANDRU SAUTNER: „Pot să spun acum că sunt un om fericit, am tot ce îmi doresc!”

Aici a ajuns Alexandru Sautner după ce, la doar 21 de ani, a decis să-și ia inima în dinți și să plece din Drobeta Turnu Severin, în aventura vieții sale, peste hotare.

A luat cu el un prieten și... au ajuns ilegal în Germania.

ALEXANDRU SAUTNER: „Vedeam cam ce se Întâmplă în afară și tot timpul mi-am dorit să plec. Am fost oaia neagră a familiei, pentru că toți erau convinși că în România este foarte bine”.

Inițial și-a dorit să devină gelatier. Aşa că a plecat în Italia cu gândul de a se înscrie la Ice University din Bologna, dar întâmplarea face că a ajuns la Rimini, la cel mai mare târg de îngheţată din lume.

ALEXANDRU SAUTNER: „Am luat eu o înghețată, soția o înghețată. N-o să uit niciodată momentul acela. Ne-am uitat la ea așa și hai să gustăm...apoi amândoi pur și simplu dintr-odată... wow!”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Tinerii nu mai vor să plece din țară! Au votat pentru un viitor mai bun în România

NEAM UNIT. Alex și-a căutat norocul printre străini

Aşa a renunţat pe loc la ideea de a deveni gelatier şi… s-a hotărât să obţină o franciză. Dorința i s-a transformat în realitate în 2015, când a deschis prima gelaterie în Bucureşti!

Succesul primei locații din Centrul Vechi a dus la deschiderea celei de-a doua, de data aceasta într-un mall din Capitală.

Acum este locul de suflet a lui Alex, în care lucrează cot la cot cu proprii angajați.

ALEXANDRU SAUTNER: „Mie mi se pare un lucru normal, după toată experinţa pe care am avut-o în străinătate și acolo patronii lucrează, mie mi se pare ceva normal. Eu trebuie să simt, să simt business-ul și problem care sunt, să simt feedback-ul clientului, ce merge bine, ce nu merge bine”.

După cinci ani de muncă, Alexandru Sautner a ajuns sa deţină 9 gelaterii pe plan local şi să vândă mai bine decât în Italia, ţara de origine a brandului.

FLAVIA SAUTNER, soţia lui Alexandru: „Le doresc tuturor să nu uite că în România, într-adevăr, visul poate deveni realitate, adică eu așa văd prin Alex!”

Nu mai pleacă din țară

După ce anul trecut a ajuns la o cifră de afaceri record, de 4 milioane de Euro, acum Alexandru visează să ducă gustul înghețatei mai departe, în toată lumea. Însă de un lucru este sigur- nu își va mai părăsi niciodată țara.

Cum arată laboratorul unde înghețata minune se transformă în realitate, dar și gelateriile de poveste aflaţi pe 1 Decembrie, într-o ediţie specială a Ştirilor Kanal D.

Citeste si: La ce vârstă a avut Adrian Minune primul tort de ziua sa? „Bunicul meu lucra la un mare hotel, unde era o mare cofetărie și ne aducea prăjituri acasă și tort.”- kfetele.ro

Citeste si: Prima reacție a lui Selly după incidentul cu apa de la Beach, Please! 2024: "O să vă răcorească cu furtunul toți agenții de pază". Ce spune despre cei care vin deshidratați la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO| Cum vor arăta corporatiștii peste 20 de ani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si