VIDEO | Nereguli grave descoperite de inspectorii ANSVSA în stațiunile aglomerate: amenzi record aplicate pentru sute de restaurante și fast food-uri

Stațiunile aglomerate de la malul Mării au fost luate cu asalt de inspectorii ANSVSA, care au constatat nereguli grave la mai multe restaurante și fast food-uri de unde mănâncă zilnic mii de turiști.

Author: M.A. miercuri 11 august 2021 , 17:00

Nereguli grave descoperite de inspectorii ANSVSA în stațiunile aglomerate: amenzi record aplicate pentru sute de restaurante și fast food-uri
Nereguli grave descoperite de inspectorii ANSVSA în stațiunile aglomerate: amenzi record aplicate pentru sute de restaurante și fast food-uri[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Amenzile aplicate ajung la aproape o jumătate de milion de lei. Inspectorii sanitar-veterinari au verificat restaurantele, rulotele fast-food, beach-baruri dar și gelaterii din stațiunile aglomerate de la malul Mării.

Într-un comunicat emis de reprezentanții Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), în urma acțiunilor de control desfășurate de inspectori pe litoral, au fost aplicate 58 de amenzi contravenționale, în valoare de 492.000 de lei.

Citeste si: ALERTĂ. Acești biscuiţi au fost retraşi de la vânzare, sunt un pericol pentru sănătate

Stațiunile unde au fost constatate cele mai grave nereguli

De la vânzare au fost retrase aproape 114 kilograme de carne, pește și fructe de mare. Cele mai multe nereguli au fost descoperite în Vama Veche, Eforie Nord și Mamaia. 

În total, 31 de restaurante au fost sancționate, valoarea amenzilor ridicându-se la 274.800 de lei, urmate de unități de tip fast-food, 11 la număr, amenzile ajungând la 92.400 de lei.

Patru baruri au fost sancționate cu 31.200 de lei, magazine alimentare (3, în valoare totală de 21.200 de lei), rulote de tip fast-food (2, în valoare totală de 20.000 de lei), beach-baruri (2, în valoarea de 20.000 de lei), gelaterii (2, în valoare totală de 20.000 de lei), snack-bar (1, în valoare de 10.000 de lei), patiserie (1, în valoare totală de 10.000 de lei) și bufet (avertisment). De asemenea, a fost emisă și o ordonanță de suspendare temporară a activității pentru o unitate de tip fast-food, potrivit profit.ro.

Citeste si: Desert cancerigen scos de pe piața din România. Tu știai de el?

Comunicatul emis de reprezentanții ANSVA

"Cele mai multe nereguli au fost găsite în restaurantele și în fast-food-urile din stațiunile aglomerate: Mamaia, Eforie Nord și Vama Veche. Inspectorii Sanitari-Veterinari au confiscat și au distrus 114 kilograme de mâncare: carne, pește și fructe de mare care erau expirate, dar cu toate acestea urmau să fie gătite și vândute turiștilor.
Totodată, în restaurante și fast-food-uri frigiderele erau murdare, alimentele erau aruncate unele peste altele iar mopul era depozitat lângă baxurile cu băuturi.
31 de localuri au fost amendate, iar sancțiunile ating aproape jumătate de milion de lei. Cu ocazia acestor controale au fost confiscate și retrase de la vânzare 113,88 kg produse alimentare (carne, pește, fructe de mare), care au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare”, au transmis reprezentanții ANSVSA.

Citeste si: Oxidul de etilenă, descoperit în tot mai multe înghețate din comerț. Vezi lista produselor care au fost retrase de la vânzare


În total, 284 de unități au fost verificate de inspectorii ANSVSA în perioada 2-8 august.

Urmărește declarațiile oferite de Mihai Ponea, director general al Direcției Generale de Siguranța Alimentelor din cadrul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), pentru Știrile Kanal D:

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si