„La alegerile europene tinerii au ales să voteze contra partidelor clasice, adică au preferat un candidat independent, nu listele interminabile propuse de formațiunile politice. Cine a reușit să scoată generația TikTok la urne vedeți chiar acum”, a transmis Christian Sabbagh.

Reporter Kanal D: „Ați fost supranumit europarlamentarul care a reușit să scoată generația TikTok la vot. Cărui fapt ce datorează acest lucru, ce ați făcut deosebit față de ceilalți?”

Nicu Ștefănuță: „Nu știu, n-am auzit această denumire și eu evit să mă numesc, nu știu cum, reprezentantul tinerilor. Ei singur pot să zic că cine sunt reprezentanții lor. Am ascultat foarte mult la ce se întâmplă în România din 2024.”

nicu stefanuta, silviu faiar, florin salam, europarlamentare 2024

Silviu Faiăr l-a susținut pe Nicu Ștefănuță.

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Nicu Ștefănuță a fost susținut de nume mari din mediul online

Așa se face că, în timp ce unii promiteau marea cu sarea pe afișele încrețite de lipici, Nicu Ștefănuță rupea norma pe TikTok.

„Salut! Probabil știți deja că la europarlamentare votez poziția numărul 15, Nicolae Bogdănel Ștefănuță”, spunea Silviu Faiăr pe TikTok.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Deci și eu îl susțin pe Nicu Ștefănuță”, a precizat Florin Salam.

Candidat independent la alegerile europarlamentare și membru al verzilor europeni, a știut exact cum să i se adreseze electoratului său. A vorbit pe șleau generației Z, tiktokerilor și celor prinși în hashtag-uri și like-uri.

„M-am expus, m-am filmat și dacă aveam cearcăne, și dacă eram obosit, real, într-un mod real și cred că asta contează foarte mult la generația Z.

N-am încercat deloc să fiu cringe, nici fals, ci doar să fiu atent la ceea ce-i preocupă: bursele care nu le ajung, banii care nu le ajung, faptul că nu pot să își ia casă, faptul că se simt discriminați în România, faptul că nu simt că au perspective și să vorbesc și pe limba lor, adică și pe rețelele sociale și să fiu un pic mai degajat”, a precizat Nicu Ștefănuță.

nicu stefanuta, silviu faiar, florin salam, europarlamentare 2024

O strategie cât se poate de potrivită în contextul în care, conform datelor oficiale, foarte mulți tineri s-au mobilizat de data aceasta la vot: „Din datele pe care le avem până acum, 750 de mii de tineri între 18 și 24 de ani au votat. Asta e foarte mult, foarte mult, pentru că se considera că sunt un milion de noi votanți.”

Citește și: PNL nu renunță la guvernare! Rareș Bogdan a făcut anunțul la scurt timp după alegeri: „Să fie extrem de clar pentru toată lumea”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si