Nicuşor Dan, întrunire cu reprezentanţii Comisiei Europene. Care au fost subiectele de discuție?

Primarul general, Nicuşor Dan a transmis că a avut o întrunire cu reprezentanţii Comisiei Europene, subiectul discuției fiind poluarea din București. În cadrul întâlnirii au fost prezentate și planurile privind cele două proceduri de infringement legate de poluare.

Author: Alina Raducu miercuri 19 mai 2021 , 14:36

Nicuşor Dan, întrunire cu reprezentanţii Comisiei Europene. Care au fost subiectele de discuție?
Nicuşor Dan, întrunire cu reprezentanţii Comisiei Europene. Care au fost subiectele de discuție?[Sursa foto: Facebook Nicușor Dan]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nicușor Dan a precizat informații despre participanții din cadrul ședinței de ieri, dar și că doreşte ca o anumită companie să efectueze un studiu despre poluanţii atmosferici şi totodată să vină cu idei noi în acest context.

Nicușor Dan a avut o întâlnire cu reprezentanții Comisiei Europene pe subiectul poluării din București

”Am participat ieri la o întâlnire tehnică între reprezentanţii Comisiei Europene şi reprezentanţii autorităţilor române, pe tema celor două proceduri de infringement care vizează poledere. uarea aerului din Bucureşti. Din partea autorităţilor naţionale au participat reprezentanţi de la Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Mediului, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Garda de Mediu.

Mulţumesc colegei Stefania Simion care s-a ocupat de întâlnirea de ieri, în special a sintetizat conţinutul prezentat Comisiei Europene”, a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook, Nicuşor Dan.

Citeste si: Știre de ultimă oră. Tribunalul Bucureşti a amânat cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea

Primarul a mai menționat și faptul că în cadrul întâlnirii a prezentat și un program cu principalele măsuri pentru o calitate mai bună a aerului din Bucureşti

”În primul rând, a fost începută procedura de achiziţie a unui studiu la zi pentru poluanţii atmosferici din Bucureşti şi a unui program de măsuri pentru calitatea aerului. Primăria Capitalei îşi doreşte ca o companie de renume din Europa să realizeze studiul şi programul de măsuri”, a mai precizat primarul.

Primarul specificat și anumite măsuri pe care le-a propus pe tema poluării din București pentru planul din iunie 2022:

- achiziţia de 100 tramvaie (pentru care tocmai s-a semnat contractul), 100 autobuze electrice, 100 troleibuze

- suspendarea PUZ-urilor de sector, prin care dispăreau sute de hectare de spaţiu verde

- realizarea a 40 de kilometri de bandă unică pentru transportul de suprafaţă

- controlul salubrizării străzilor

- controlul şantierelor de construcţii

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a vorbit despre revenirea elevilor la școală. Ce a transmis ministrul Educației

”Pe termen mediu, prin PNRR, Primăria Capitalei îşi propune să planteze sute de hectare de spaţiu verde şi să realizeze metroul de suprafaţă”, a mai adăugat Nicuşor Dan.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si