VIDEO | Nouă restaurante cu specific asiatic, închise în Capitală. Ce nereguli au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorului

Noua restaurante cu specific asiatic din Capitala au fost inchise de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului. Controalele au scos la iveala nereguli grave: produse expirate, tinute in conditii insalubre si o mizerie de nedescris. Inspectorii au retras definitiv de la comercializare peste o tona de alimente si au dat amenzi uriase.

D.S., joi 03 octombrie 2019 , 19:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Carnea pentru gătit era ținută în condiții groaznice - în plus - în multe bucătării era expirată. Și e cu atât mai grav cu cât în astfel de bucătării se folosește carnea crudă în preparate - cum e cea de pește.

Nouă restaurante cu specific asiatic, închise

Comercianții nici măcar nu etichetaseră materia primă astfel ca autoritățile să-și dea seama dacă sunt sau nu bune de consum. În unele cazuri - însă - mirosul de stricat a fost atât de puternic încât le-a tăiat inspectorilor răsuflarea.

Citeste si: Cartofi fondanți. Nu ai mai mâncat niciodată așa ceva. Doar așa vei pregăti cina de acum înainte! Te lingi pe degete!

Și în recipientele pentru sosuri sau în cele pentru ceaiuri putea fi orice atâta vreme cât nu existau informări clare cu privire la proveniența sau vechimea lor. În bucătării - cuțitele și alte ustensile erau extrem de murdare - hotele mizerabile iar pereții stropiți cu grăsime arsă. O fostă angajată a unui restaurant cu specific vietnamez dintr-o zona exclusivistă a capitalei confirmă gravele nereguli care atentează la sănătatea populației.

Nouă restaurante cu specific asiatic, închise. Peste o tonă de alimente confiscate

Aproape o tonă și jumătate de alimente au fost confiscate și distruse - iar 9 dintre restaurante au fost închise, unele pentru 6 luni, altele pentru 9 luni. Multe sunt situate în zone centrale - iar unii clienți fideli nu par nici să fie surprinși de descoperiri dar nici să-i deranjeze in vreun fel.

Doar că nu e normal să ne asumăm riscuri și să nu fim protejați de autorități. Culmea, acele restaurante fuseseră controlate de nenumărate ori dar inspectorii din București au trecut cu vederea gravele nereguli.

Horia Constantinescu - președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor spune că a demarat o anchetă în interiorul instituției și că va sesiza și procurori care să verifice dacă există sau nu inspectori care iau mită.

Citeste si: VIDEO | Orașul din România în care numărul turiștilor s-a dublat

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si