VIDEO - Oficialii de la noi, declarații despre pașaportul de vaccinare

Pașaportul de vaccinare devine o realitate tot mai apropiată, iar din luna iunie ar putea deveni obligatoriu. Oficialii fac declarații ce se bat cap în cap.

Iulian Ciurea, marți 16 martie 2021 , 19:22

Oficialii de la noi, declarații despre pașaportul de vaccinare
Oficialii de la noi, declarații despre pașaportul de vaccinare
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Fără pașaportul COVID, accesul în restaurante, cafenele sau baruri ar putea să ne fie interzis. În plus, pașaportul verde va arăta dacă posesorul a fost vaccinat, va arăta dacă a avut boala sau nu, va fi disponibil atât pe hârtie, cât și în format digital, va avea cod QR,

va fi disponibil în toate țările UE, tradus în limba fiecărei țări plus în limba engleză.

Iată ce poate conține Certificatul european COVID-19:

- posesorul a fost vaccinare
- persoana a făcut boala
- cod QR
- format digital+ format pe hârtie
- în limba fiecărei țări+ în limba engleză
- valabil în toate țările U.E.

Pașaportul de vaccinare- oficialii europeni par să încline către el

Asta pare să fie realitatea următoarelor luni. Comisia Europeană îndeamnă țările membre ca din iunie să dea drumul industriei în baza acestui pașaport verde. Patronii de restaurante privesc cu teamă spre un astfel de viitor- căci sunt convinși că le-ar aduce o pagubă și mai mare.

„Nu cred că e o decizie foarte bună, pentru că nu putem obliga clienții să prezinte acel certificat, automat cei care îl prezintă sau sunt de acord cu asta, probabil o să

fie foarte puțini”, spun patronii de cafenele.

Flavius Niculescu are o cafenea pe malul Dâmboviței și povestește cât de lovită i-a fost afacerea în acest an greu încercat.

La polul opus sunt organizatorii de evenimente, industrie care a pierdut peste 2 mii de angați și care ar face orice doar să repornească motoarele. Ei cred cu tărie că un pașaport verde ar deschide porțile spre normalitatea prea mult așteptată.

Ba chiar au propus guvernului și alte variante pentru ca nunțile și botezurile să aibă loc începând cu luna mai. Mai precis, testul rapid la intrare:

„Ne așteptăm ca să fie un 5 euro, 10 euro de persoană, ceea ce înseamnă că acest buget poate fi redus din flori sau alte lucruri esențiale. Mirii se împart în două categorii, cei care vor să facă nunta cu orice preț pentru că așteaptă de mai bine de un an, și alții care vor să mai aștepte”, spun patronii.

Oficial, responsabilii de la Palatul Victoria fac declarații contradictorii. Premierul spune că nu se pune problema unei astfel de decizii. Cel puțin nu pentru moment.

„Până în momentul în care nu am dat șansă tuturor cetățenilor români să se vaccineze, nu văd sensul acestui pașaport de vaccinare. Ar însemna o discriminare pentru cei care ar trebui să se vaccineze și nu pot”, spune premierul.

Oficialii fac declarații contradictorii despre pașaportul de vaccinare

În schimb, vicepremierul Dan Barna a anunțat recent că pașaportul ar putea deveni obligatoriu. Mai mult, ar putea fi un mare avantaj mai ales pentru cei care călătoresc des și care nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină.

„Din punctul nostru de vedere, poate fi o variantă temporară, soluția este succesul cât mai rapid al campaniei de vaccinare.

Apropo de cei care se consideră discriminați, nu e niciun fel de discriminare, e o chestiune de opțiune personală”, spune Dan Barna.

„E ca o sulă băgată în coaste! Cu alte cuvinte, ne impune o atitudine, de ce? De ce să îmi impună mie să îmi fac vaccinul, dacă nu vreau”, se întreabă unii.

Momentan, nu a fost luată o decizie finală, dar e cert că multe țări europene îmbrățișează ideea și ar putea să o pună în practică.
 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele... Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele voastre nu pot fi trecute cu vederea!” Urmărește o ediție incendiară „Survivor România” duminică, 18 aprilie, de la 20:00 pe Kanal D
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si