VIDEO | ONU, despre infectarea cu coronavirus: „Se poate întâmpla oriunde în lume!”

În China, virusul ucide cu şi mai multă forţă. Peste 240 de oameni au murit într-o singură zi din cauza îmbolnăvirii cu Coronavirus, în provincia Hubei. Cifra este de două ori mai mare decât în ziua precedentă. Iar numărul cazurilor de infectare a trecut de 14.000 în doar 24 de ore. În disperare de cauză, China a trimis în zona focarului 1.400 de medici militari si asistente, pentru a veni în ajutorul cadrelor medicale care nu mai fac faţă.

D.S., joi 13 februarie 2020 , 15:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

1.400 de medici militari si asistente de pe tot cuprinsul Chinei au fost trimise în Wuhan, acolo unde este focarul coronavirusului pentru a ajuta doctorii din spitalele supraaglomerate de aici. Acestea se vor alatura celor 4000 de militari deja mobilizati in zona. Personalul medical este insotit de 11 avioane miltiare de mare tonaj incarcate cu produse medicale de imediata necesitate.

Bilantul victimelor facute de virusul ucigas este tot mai ingrijorator. Provincia chineză Hubei a anunţat azi dimineaţă 242 de noi decese produse coronavirus, de două ori mai multe decât în ziua precedentă. Numărul cazurilor de infectare în această provincie a trecut de 14.000 într-o singură zi, totalul fiind de 48.206 cazuri, iar aproape 1500 de oameni sunt în stare critică.

Natiunile Unite avertizeaza ca nimeni de pe glob nu este ferit de cumplita boala.

Citeste si: Coronavirus ar putea apărea și în România. Un tânăr care a îngrijit bolnavi de coronavirus în Germania, ar fi infestat și el

Antonio Vitorino, director general - Oganizatia Internationala pentru Migratie: Este foarte probabil să ne mai confruntăm cu situaţii asemănătoare în viitor. Se poate întâmpla oriunde în lume. Aceste evenimente sunt impredictibile.

Epidemiologii chinezi afirmă că vârful epidemiei de pneumonie virală va fi la mijlocul sau spre sfârșitul lunii februarie, iar până în aprilie probabil se va încheia. In acelasi timp apar semne de întrebare legate de perioada de incubație, care ar putea ajunge chiar la 24 de zile.

Totusi, exista si noi cazuri de vindecare, difuzate pe canalele de televiziune chineze, care arata pacienti vindecati si externati din spital. Numarul acestora ar depasi 3400.

Intre timp, pe nava de croazieră aflată în carantină în portul Yokohama, si pe care se afla si 17 romani- situatia devine dramatica. Sunt deja 175 de oameni confirmati ca avand virusul.

Citeste si: Peste 240 de decese provocate de coronavirus într-o singură zi în provincia chineză Hubei

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si