VIDEO | Otrava letală, vândută la liber

Otrava din pricina căreia doi soți și-au dus ambii copii la groapă se vinde la liber în România deși ucide după simpla inhalare. Mai mult, pungile care conțin substanțe toxice pentru dăunători n-au instrucțiuni de folosire în limba română. Fosfura de aluminiu este aceeași otravă care a ucis mai mulți oameni la Timișoara după o deratizare în bătaie de joc. Cui i-a păsat, probabil nimănui. De-atunci și până acum, nimeni nu s-a gândit să reglementeze folosirea substanței în așa fel încât astfel de tragedii să nu se mai întâmple.

Author: Andreea Stoica joi 27 august 2020 , 19:34

VIDEO | Otrava letală, vândută la liber
VIDEO | Otrava letală, vândută la liber
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pastilele anti-rozătoare din imagine sunt aduse de peste hotare și deși sunt comercializate aici, nu sunt însoțite de vreo etichetă în limba română, așa cum cere legea.

Instrucțiunile de folosire pot fi urmate doar de cei care știu chirilică așa că nu ne rămâne decât să mergem pe mâna vânzătorilor. În goana după profit, cei din spatele tejghelei nu conștientizează pericolul și ar spune ORICE numai să-și vândă marfa!

Nu e exclus ca otrava să conțină fosfură de aluminiu

Nu e exclus ca otrava să conțină fosfură de aluminiu, o substanță aflată în compoziția raticidelor, care, în urmă cu 10 luni, a ucis doi copii și o mamă, la Timișoara după o deratizare făcută neprofesionist. Chiar dacă s-a vorbit atunci despre interzicerea de la comercializare, pulberea toxică se găsește în fitofarmacii mai ales sub forma comprimatelor.

La umiditate, emană un gaz toxic care duce la o severă intoxicație: după aritmii, dureri de cap și vărsături, organele cedează pe rând, în doar câteva ore, cum s-a întâmplat în cazul copiilor din Iași. Mama lor a împrăștiat fosfura inclusiv în dormitor, fără să bănuiască vreo clipă că otrava de la magazin ar putea fi letală.

Citeste si: VIDEO- Răsturnare de situație în cazul copiilor morți otrăviți la Iași. Descoperirea medicilor legiști

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

Fosfura de aluminiu a mai luat și alte vieți în trecut însă tragediile par să n-aibă ecou. Substanța se găsește, în continuare, la vânzare, în fitofarmacii.

Otrava sub formă de jeleuri roz costă doar 4 lei pachetul. Clientul e însă tot mai curios. Suspicioasă, vânzătoarea se răzgândește asupra pericolului din pungă și revine cu un avertisment pe care ar fi trebuit să-l auzim de prima dată.

Citeste si: Joaca unor copii s-a transformat într-un destin tragic. Copil din Tulcea, găsit mort în mașina de spălat

Specialiștii spun că fosfura se găsește inclusiv în raticidele cu grad scăzut de toxicitate și ne cer să folosim otrăvurile de orice fel cu mare atenție și numai în situații de forță majoră după ce parcurgem instrucțiunile. Dacă acestea lipsesc de pe pachet, lăsați-l la raft și sesizați autoritățile.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si