VIDEO - Răsturnare de situație în cazul copiilor morți otrăviți la Iași. Descoperirea medicilor legiști

Moartea misterioasă a celor doi copii din Iași n-a fost pricinuită, spun legiștii, de strugurii stropiți, cum s-a temut chiar biata mamă. O altă otravă, de zece ori mai periculoasă, dar ușor de obținut din comerț, le-a pus capăt zilelor.

Mircea Pop, miercuri 26 august 2020 , 19:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cel mai probabil, micuții n-au atins substanța, dar au inhalat-o și a fost îndeajuns de puternică încât să-i ucidă. Tragedii ca aceasta se pot întâmpla oricând dacă nu dăm dovadă de prudență.

Otrava care i-a ucis pe cei doi copii în doar 24 de ore ar fi fost una pentru stârpirea șobolanilor. Chiar mama ar fi împrăștiat substanța, sub forma unor dropsuri colorate, prin toată casa, inclusiv în dormitorul celor mici.

Peste noapte, copiii au inhalat vaporii și când mama i-a găsit de dimineață, abia mai suflau. Cel mic, în vârstă de un an și jumătate, a fost primul răpus de substanța toxică.

Descoperirea șoc a medicilor legiști

La doar câteva ore distanță, copilul cel mare, în vârstă de 3 ani, s-a stins, la spital. Până la cele două autopsii, anchetatorilor le-a fost imposibil să afle ce i-a ucis și au verificat, inițial, varianta mamei. În stare de șoc, femeia le-a spus că e posibil să le fi dat copiilor struguri fără să-i spele însă specialiștii au anulat, rapid, posibilitatea unei morți pricinuite de pesticidul de pe fructe. Tatăl a negat și el de prima oară că ar fi stropit via.

Citeste si: Atenționarea medicilor: NU mai mâncaţi SFECLĂ ROȘIE dacă suferiți de aceste boli!

Substanța pe care legiștii au găsit-o în trupurile fără viață e un raticid periculos. Micuții nu l-au mâncat, spun tot specialiștii, dar simplul fapt că au stat în preajma lui, i-a ucis.

Ce substanță i-a ucis pe micuți

Chiar dacă e un ucigaș tăcut, raticidul se găsește în aproape toate farmaciile veterinare sub formă de pastile și dacă nu e întrebuințat corect, ucide copii și adulți deopotrivă. Pe eticheta foliei în care este ambalată substanța, scrie negru pe alb că abaterea de la instrucțiuni atrage după sine urmări dintre cele mai grave!

”Se plasează momeala sub formă de cuburi în spații frecventate de șoareci și șobolani, deci în spații foarte, foarte ascunse. În niciun caz nu se lasă în casă!”, spune medicul veterinar Adrian Lână.

Citeste si: Mărturiile cutremurătoare ale unui medic român: ”Am ”văzut" coronavirusul faţă în faţă. Mi-au venit în minte imagini din serialul Cernobîl“

Greșeala fatală care a adus atâta suferință ar putea fi pusă de lege pe seama neglijenței mamei. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și nu este exclus ca femeia să fie pusă sub acuzare. Până atunci, singura alinare a părinților îndurerați e să aprindă la cimitir o lumânare.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si