VIDEO| Pâinea sfântă, împărțită cu mănuși

În vremuri marcate de restrângerea libertăților de orice fel, sfintele Paști sunt împărțite din poartă în poartă de voluntari echipați cu măști, viziere și mănuși.

R.B., vineri 17 aprilie 2020 , 19:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Chiar dacă până acum pâinea binecuvântată se dăruia în timpul slujbelor, momentul nu și-a pierdut însemnătatea și este la fel de înălțător, spun credincioșii.

Pâinea binecuvântată stropită cu vin roșu este adusă credincioșilor de voluntari ca Andreea. Tânăra din Constanța are mască, mănuși și vizieră, iar ca să nu fie confundată, poartă ecuson și banderolă albă: „Cred că faptul că nu ni se dă voie să venim la bsierică să luăm lumină ar trebui să ne facă să fim mai buni și să privim la cei de lângă noi”.

Citeste si: Epidemia noului coronavirus, ”sub control şi gestionabilă” în Germania, anunţă Guvernul

1 500 de pachete au fost pregătite numai la această biserică. Voluntarii își impart zonele și pornesc la drum cu nădejdea că sunt purtătorii unui mesaj de bine!

Credincioșii i-au primit cu lacrimi în ochi: ”Prima dată când primesc Paștele acasă, prima dată când nu vin nepoții. Este foarte greu. Băiatul e jandarm detașat la Tulcea, nora e asistentă medicală”.

Citeste si: Pască fără aluat\\ Nu ai nevoie de drojdie! Două rețete simple și delicioase

În toate bisericile din țară, preoții au sfințit pâinea pe care au împărțit-o cu ajutorul voluntarilor. Credincioșii au fost bucuroși să-i primească dar recunosc că au sperat până în ultima clipă că sărbătorile îi vor găsi altfel.

Citeste si: Invierea Domnului. Primul Paste in care credinciosii primesc lumina acasa, fara sa mearga la biserica


În noaptea Învierii, lumina sfântă va fi împărțită tot de voluntari ai bisericii cu ajutorul reprezentanțiilor asociațiilor de bloc. Cu toții trebuie să respecte regulile de distanțare socială.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si