VIDEO - Pandemia îi lasă fără permise. Probele, întârziate

Pandemia întârzie probele pentru permisul de conducere. Unii candidaţi ajung să dea probele teoretice şi practice și la 2-3 luni după ce termină școala.

Iulian Ciurea, vineri 25 septembrie 2020 , 13:36

examen auto
Examen auto[Sursa foto: Auto Bild]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cine vrea să devină şofer în această perioadă are nevoie, în primul rând, de răbdare.
"Cum a fost experienţa? Foarte dificilă. Trebuia să dau de când a început pandemia. Dar s-a suspendat, îţi dai seama că în alea 3 luni nu mi s-a depus dosarul. deci, ai avut o perioadă de aşteptare. Da!", spune un candidat.

Pandemia le încurcă planurile: probele practice pentru permis, întârziate

Acest tânăr face parte din generaţia şoferilor de pandemie. S-au scurs deja câteva luni de când a terminat ultimele ore de condus cu un instructor.

Citeste si: Cum poți lua permisul auto la 16 ani. Ce criterii trebuie să îndeplinești și ce fel de mașină poți conduce

"În perioada asta ai mai avut ore de condus? Nu, terminasem şcoala. Cu teoria cum e, te-ai pregătit? Da, oarecum!", spune el.
Probleme sunt pentru toţi, chiar dacă au terminat şcoala înainte de pandemie ori au început cursurile după expirarea stării de urgenţă.
"Dificil, foarte dificil. Pentru că programul era impus între nişte ore, să conduci cu mască e mai complicat.
Când ai început şcoala, în ce perioadă? 2019, noiembrie.
N-a trecut prea mult, eşti sigur pe teorie? Nu prea sunt sigur, a trecut mult!", spun candidații.

Permisul de conducere, obținut de candidați după probe întârziate de pandemie

Timp de două luni, în perioada stării de urgenţă, examenele au fost supsendate la nivel naţional. Singura parte bună e că valabilitatea documentelor a fost extinsă. Nici în prezent lucrurile nu decurc mai rapid.
"Măsurile luate în vederea prevenirii răspândirii coronaviruslui şi măsurile de distanţare. Astfel, se reduce capacitatea de preluare a candidaţilor la jumătate în sălile de examen", spune comisarul de poliție Rodica Popescu.

Citeste si: Examenele pentru permis auto, suspendate în Bucureşti

Vorbim despre o generaţie de şoferi condamnată la aşteptare lungă, iar efectele s-ar putea vedea pe şosele, în viitor, avertizează piloţii cu experienţă.

Probele practice, amânate de pandemie. Specialist: Pierd cunoștințele

"Este indicat să dai examenul cât mai repede. Cunoştinţele, reflexele, tot ce s-a acumulat în această perioadă ca şi pregătire a viitorului conducător auto se disipă, se pierde cumva", spune Sorin Ene, vicecampion european la drift.

Citeste si: Anunț pentru viitorii șoferi. Din 13 iulie se va relua examinarea pentru a obține permisul

Zilnic, doar în Bucureşti se prezintă între 50 şi 250 de candidaţi pentru obţinerea permisului auto. La nivel naţional, aproape de 3.500 de persoane încearcă să devină şoferi cu acte în regulă. În Bucureşti, Ilfov şi Caraş Severin, timpii de aşteptare sunt sub 30 de zile. În schimb, în Giurgiu, Călăraşi şi Iaşi se aşteaptă peste o lună de la înregistrarea dosarului.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si