VIDEO | Papa Francisc s-a întors la Vatican după operație

Papa Francisc a părăsit miercuri spitalul din Roma, unde a suferit o operație pe colon în data de 4 iulie, deci cu 10 zile în urmă. Papa a ținut ultima slujbă duminicală din balconul spitalului unde era internat.

Author: Razvan Ilie miercuri 14 iulie 2021 , 15:02

Papa Francis, externat după 10 zile de la operația pe colon[Sursa foto: Vatican Media]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Suveranul Pontif în vârstă de 84 de ani a fost preluat, miercuri 14 iulie, de la spitalul universitar Gemelli într-o mașină cu geamuri fumurii și a fost văzut ulterior intrând în curtea palatului său de la Vatican, potrivit France 24.

Papa Francisc s-a oprit în drumul să de la spital la Bazilica Santa Maria Maggiore pentru o rugăciune rapidă și pentru a-și „exprima recunoștința pentru succesul operației sale”, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Citeste si: Papa Francisc s-a operat. Cum se simte acum Suveranul Pontif

Papa Francisc s-a oprit la Bazilica Santa Maria Maggiore după externarea din spital [Sursa foto: Vatican Media]

Papa s-a rugat la biserica din Roma pentru „toți bolnavii, în special toți cei pe care i-a întâlnit în timpul șederii sale în spital”, a spus purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Papa Francisc fusese internat la spital după ce a suferit de un tip de inflamație a colonului, care se manifestă în mucoasa intestinului.

Papa a fost operat de urgență după ce a fost diagnosticat cu stenoză, o afecțiune localizată pe colon. Este vorba despre îngustarea intestinului gros. 

Citeste si: Clipe emoționante pentru Papa Francisc. Momentul așteptat de mult

Momentul în care Papa Francisc este preluat de convoiul de mașini: 

 

Spitalizare prelungită pentru Suveranul Pontif

Vaticanul a spus inițial că Papa va sta internat aproximativ o săptămână, el conducând slujba de duminică și rugăciunea Angelus de la fereastra spitalului său. Luni, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat că Francisc va mai rămâne internat „câteva zile”. 

Potrivit agenției Catholic News, Papa a reușit să-și continue sarcinile de la spital și și-a păstrat toate puterile ca pontif în timp ce era plecat. 

Papa Francisc s-a întâlnit cu o parte dintre bolnavii din spitalul în care era internat și s-a rugat pentru ei. Au fost extrem de emoționante momentele în care a vizitat secția de oncologie pediatrică din spital.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si