Clipe emoționante pentru Papa Francisc. Momentul așteptat de mult

Așteptarea a luat sfârșit. Papa Francisc s-a revăzut cu enoriașii săi după o perioadă extrem de lungă. Tradiția audienţelor cu publicul a fost reluată la Vatican. 

Author: Andreea Bolocan joi 13 mai 2021 , 09:35

Papa Francisc s-a reîntâlnit cu enoriașii după mai bine de 6 luni
Papa Francisc s-a reîntâlnit cu enoriașii după mai bine de 6 luni[Sursa foto: wikipedia.org]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe perioada iernii şi în prima parte a primăverii, papa şi-a ţinut discursul săptămânal prin conferinţă video, transmisă din Biblioteca Apostolică a Vaticanului.

Miercuri dimineaţa, suveranul pontif a ieşit în curtea interioară San Damaso, în faţa câtorva sute de credincioşi, precizează Reuters.

Papa Francisc, în culmea fericirii după revederea cu enoriașii

„Sunt fericit să reiau întâlnirile faţă în faţă întrucât, ca să vă spun drept, nu e plăcut să vorbeşti singur, doar cu o cameră de luat vederi în faţă, nu e plăcut'', a afirmat papa Francisc.

Citeste si: Papa Francisc a oficiat slujba de Florii la Bazilica Sfântul Petru

Suveranul pontif, în vârstă de 84 de ani, care a fost vaccinat împotriva COVID-19, a mers să-i salute pe câţiva dintre credincioşii prezenţi, a dat un autograf pe o carte şi şi-a pus pe cap o pălărie roşie oferită de un cleric.

Revederea lui Papa Francisc cu enoriaşii a fost una emoţionantă pentru ambele părţi, suveranul a primit cadouri inedite. Suveranul Pontif a primit o pălărie roşie de la un creştin filipinez şi un trandafir alb de la un grup de călugăriţe. Evenimentul s-a desfăşurat în aer liber, în curtea interioară a Palatului Apostolic.

Cei prezenţi la reuniune au fost nevoiţi să poarte măşti de protecţie, iar cu toate acestea Papa şi-a dat jos masca când a ieşit din maşină. Participanţii au stat aşezaţi în scaune aranjate cu respectarea distanţării fizice, iar la sosire, au trecut printr-o procedură de măsurare a temperaturii corporale. Din păcate, multe dintre scaune au rămas neocupate.

„A fost minunat să-l aud şi să văd cât de aproape era de noi. A fost cu adevărat un moment foarte special'', a spus Adriano Chang, unul dintre participanţii la audienţă.

Papa Francisc a lansat un "maraton" de rugăciune

Sâmbătă, pe data de 8 mai 2021, Papa Francisc a lansat un "maraton de rugăciuni", care va fi transmis din treizeci de sanctuare din lume. În fiecare zi din luna mai, credincioşii sunt chemaţi să se roage asiduu pentru a invoca sfârşitul pandemiei şi a-şi relua activităţile de muncă şi de societate.

Papa Francisc a lansat un "maraton" de rugăciune[Sursa foto: libertatea.ro]

Citeste si: Papa Francisc- maraton de rugăciuni contra pandemiei COVID-19

Evocând "o situaţie actuală dramatică, încărcată de suferinţe şi angoase", el a cerut protecţie pentru cei care îşi plâng morţii "îngropaţi uneori într-un fel care răneşte sufletul" şi a salutat "oboseala eroică" a medicilor, infirmierelor, personalului sanitar şi voluntarilor care îşi pun viaţa în pericol.

Papa i-a cerut Fecioarei Maria ca ea "să lumineze spiritele oamenilor de ştiinţă pentru a găsi soluţiile bune de a învinge virusul".

Treizeci de sanctuare dedicate Fecioarei Maria se vor face în fiecare zi cu rugăciuni dedicate diferitelor categorii de persoane, din Polonia în Brazilia, trecând prin Coreea de Sud sau Nigeria. Așadar, Suveranul Pontif va încheia inițiativa la data de 31 mai cu o rugăciune din grădinile Vaticanului.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si