VIDEO | Papa în România 2019! Primele imagini cu Papamobilul-Duster pe care-l va folosi Suveranul Pontif în țara noastră

Primele imagini cu automobilul creat special pentru vizita Papei în România 2019 au fost realizate de reporterii Știrilor Kanal D.

Author: Daniel Coltuc joi 30 mai 2019 , 19:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Papa în România 2019. Papamobilul românesc a fost conceput special pentru vizita Papei în România 2019 și a fost prezentat presei cu 24 de ore înainte de venirea Suveranului Pontif în țara noastră.

Autoturismul a fost conceput de Uzinele Dacia în colaborare cu Serviciul de Protecție și Pază, în conformitate cu normele de securitate stabilite pentru acest eveniment. Este deja o tradiție ca Papei Francisc să-i fie pus la dispoziție un automobil modificat din producția țării în care se află. Așa s-a ajuns ca pentru vizita în România, Sanctitatea Sa să meargă cu o mașină Dacia Duster. Totuși, momentul utilizării papamobilului românesc nu poate fi momentan dezvăluit de către SPP din motive de securitate.

Papa în România 2019! Ofițerii SPP, misiune comună cu garda Vaticanului

Citeste si: Papa în România 2019. De ce poartă Papa Francisc aparatul de ras în servietă în fiecare călătorie: "Vă rog, rugați-vă pentru mine"

Papa în România 2019 este un eveniment cu grad de alertă zero, măsurile luate pentru protecția Suverenului Pontif fiind maxime. Astfel, din echipa care îi va asigura paza personală a Papei fac parte, pe lângă agenți SPP și doi ofițeri din garda Vaticanului, unul dintre aceștia fiind aghiotantul personal al Sanctității Sale. Echipa SPP a fost primită în cursul lunii aprilie la Vatican și au primit binecuvântarea Papei. De asemenea, ofițerii SPP au desfășurat o activitate comună la Roma alături de echipa de protecție a Vaticanului.

Cristina Șeulean/ Știrile Kanal D


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si