Papa în România 2019. De ce poartă Papa Francisc aparatul de ras în servietă în fiecare călătorie: "Vă rog, rugați-vă pentru mine"

Avionul care îl va aduce pe Papa în România va ateriza vineri, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni in jurul orei 11.30

Author: C.L. joi 30 mai 2019 , 12:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Ritualul Suveranului Pontif e unul strict la fiecare vizită oficială pe care acesta o face.

În avion, stă pe un scaun aflat în primul rând. Apoi, se așează cardinalii și prelații apropiați Papei. Vorbim de majordomul Sfântului Părinte, cardinalul secretar de stat și adjunctul, directorul biroului de presă de la Vatican, prefectul secretariatului pentru comunicare și medicul personal al Papei.
În centrul aeronavei regăsim jandarmii și Garda Elvețiană- nelipsiți din călătoriile acestuia. 

Jurnaliștii care îl insoțesc- corespondenții televiziunilor de la Roma și Vatican- au locuri rezervate în spate.

Papa în România 2019. Sunt aproximativ 70 de persoane care îl însoțesc pe Suveranul Pontif în avionul care îl aduce la București pe 31 mai.

Conform tradiției, Papa Francisc trece pe la fiecare, saluta și stă puțin de vorbă.

Cei care au mai călătorit cu acesta povestesc că de fiecare dată Papa Francisc cară după el, în cabina avionului geanta personală, în care are agenda, o carte, breviarul și aparatul de ras pentru ca imaginea Sfinției Sale să fie mereu impecabilă.

Citeste si: Papa in Romania 2019. Veşmintele pe care le va purta la Bucureşti şi Şumuleu Ciuc

Citeste si: Papa în România 2019. Drama care putea să-l doboare pe Papa Francisc! Suveranul Pontif şi-a pierdut un plămân în adolescenţă!

Citeste si: Papa în România 2019. Restricțiile de trafic din București

 

Papa în România 2019. Joi seară, înaintea călătoriei, Suveranul Pontif se va ruga la Basilica Santa Maria Maggiore

Papa în România 2019. Înainte să plece spre București, adică joi seara, se va ruga la Basilica Santa Maria Maggiore. De altfel, în mesajul transmis românilor, Papa Francisc a precizat că se va ruga pentru poporul nostru și ne-a rugat pe un ton cald să ne rugăm și noi pentru el.
"Vă asigur că vă stau aproape în rugăciune tuturor și vă dau binecuvântarea mea. Și vă cer, vă rog, rugați-vă și voi pentru mine!", a spus Papa Francisc.

Claudiu Mocan- jurnalist Știrile Kanal D


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si