VIDEO-Parcare contra cost pe mai multe bulevarde din Capitala României

Prima bandă de pe mai multe bulevarde din Capitală a devenit, oficial, parcare contra cost. Șoferii sunt nevoiți să bage mâna în buzunar pentru a parca mașina.

Author: Iulian Ciurea miercuri 17 februarie 2021 , 19:45

parcari contra cost in bucuresti bulevarde
Parcări contra cost pe marile bulevarde din București
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În mai multe zone din apropierea Gării de Nord au apărut anunțuri prin care șoferii sunt înștiințați că parcarea este taxată cu sume cuprinse între 2,5 și 5 lei pe oră.

Plata se face prin sms.

„Noi locuim aici și mă pune să plătesc de parcă merg la mall. E ceva de nedescris.

E aberant! Trebuie să găsească o soluție adevcată”, susțin oamenii.

Parcare contra cost pe marginea unor bulevarde din Capitală

Nu vă gândiți că au apărut din senin mai multe locuri de parcare. Nici nu s-au făcut investiții în acest sens. Locurile contra-cost sunt pe prima bandă a bulevardelor. În unele zone, cei de la compania municipală Parking nici măcar nu au trasat marcaje pentru a delimita aceste locuri.

Mai mult, trebuie să fii extrem de atent, pentru că locurile contra-cost sunt amestecate printre porțiuni de drum unde oprirea este interzisă.

„Nu mi se pare normal, n-am văzut să facă o parcare pentru cei care lucrează la gară și trebuie să parcăm și noi pe unde apucăm”, spun unii.

În schimb, sub pasajul Basarab găsim locuri de parcare amenajate, ba chiar acoperite, pentru care nu cere nimeni bani.

Am cerut informații de la Compania Municipală Parking, dar până acum nu ni s-a răspuns. Așa că am mers la sediul lor unde am descoperit că parcarea reprezintă un adevărat haos. Fiecare oprește unde vrea, inclusiv în stația de tramvai.

Anul trecut în Capitală erau aproape 350 de mii de locuri publice de parcare care au produs 25 de milioane de lei, conform studiului făcut de o firmă de consultanță. Problema e că sunt peste 2 milioane de autovehicule.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si