Părinții viitorilor preșcolari sunt în febra căutărilor pentru cea mai bună educație pentru copiii lor. Deși legea spune că fiecare micuț este arondat școlii din apropierea casei, mulți părinți preferă stea pe listele de așteptare ale altor instituții considerate de top şi să încerce, prin orice mijloace, să păcălească rândul.

Părinții vor ca micuții lor să aibă parte de cea mai bună educație

Alexandra Cosman, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații.

„Ținem cont și de părerea celorlalți, în care nu ne-am încadra în sistemul de stat... ne ducem spre sistemul privat”.
Iar părinţii cei mai nerăbdători au început căutările cu multe luni înainte de începerea oficială a înscrierilor. Mulţi dintre ei au început să ia cu asalt şcolile, imediat după ce a fost dat ordinul de ministru privind calendarul depunerii actelor şcolare.

Citește și: Propunere de ultimă oră: Valoarea tichetelor de masă ar putea crește până la 35 de lei pentru anumiți angajați

Daniela Voinea, directorul școlii Sfinții Voievozi spune că: „Agitația mare a început undeva prin luna februarie pentru că se știa că atunci trebuie să apară ordinul, deci părinții au învățat că undeva în luna februarie apare ordinul și atunci au început să întrebe”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Noi reguli pentru elevi: Fără telefoane la ore și fără să fumeze la școală

Oricât și-ar dori părinții să își ducă copiii la şcoala cotată cel mai bine, locurile limitate le cam pun piedică.

Părinții așteaptă cu nerăbdare repartizarea copiilor în școlile alese

Părinții care nu vor nici în ruptul capului să îşi ducă micuţii la şcoala la care sunt arondaţi prin lege şi nu mai prind loc la şcolile pe care ei le consideră cele mai bune, ajung să dea bani grei pentru învățământul privat.

Citește și: Ordonanță de Urgență. Reducerea cheltuielilor bugetare. Care sunt noile măsuri

Marian a decis, alături de soţia lui, să îşi dea fetiţa la o școală privată. Pentru că au fost mulţumiţi şi au scăpat de multe bătăi de cap, s-au hotărât să îşi înscrie şi fiul tot în învăţământul privat.

Citeste si: Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pe două pahare de șampanie la Disneyland? „O fi șampanie din aia bună cu aur. Chiar dacă e scump, aia e.”- kfetele.ro

Citeste si: Cornel Constantiniu se luptă de 33 ani cu boala Parkinson. Soția solistului, despre greutățile prin care trec: "Are 8 operații pe creier"- radioimpuls.ro

„Fata intră clasa întai acum şi el merge spre clasa 0”.

Citește și: VIDEO- Exmatricularea elevilor a fost reintrodusă în legea Educației

Pe data de 3 mai se va da startul oficial pentru înscrierea la şcoli.

Părinții vor completa și vor depune cererile până pe 18 mai. La finalul lunii, când se încheie prima etapă de înscriere, vor afla dacă au prins locul mult dorit. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si