VIDEO - Parlamentari acuzați de șmecherii la banii de cazare

O mie de euro, rotunjire de venit pentru unii parlamentari, care sunt aleși pe liste de București și Ilfov, dar iau diurnă pentru cazare în Capitală.

Author: Iulian Ciurea luni 19 octombrie 2020 , 19:51

Parlamentari cu mii de euro luați pentru cazare
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Robert Cazanciuc este unul dintre parlamentarii de București ca încasează lunar câte o mie de euro pentru plata chiriei în...

București. Asta pentru că în buletin- politicianul are domiciliul în alt oraș.
- Nu-i adevărat!
- Scria că aveţi domiciliul în Prahova!, este discuția halucinantă dintre Cazanciuc și reporteri.
Şi totuşi, scriptele parlamentului analizate de cei de la USR scot altceva la iveală. Social-democratul Robert Cazanciuc este acum şi vicepreşedinte al Senatului. Funcţie pentru care încasează peste 20.000 de lei lunar. În plus, mai ia pentru funcţionarea cabinetului parlamentar 25.000 de lei sumă forfetară, din care doar pentru jumătate trebuie să aibă hârtii. Restul îi poate cheltui după bunul plac.

Parlamentari cu mii de euro luați pentru cazare

Şi liberalul Ovidiu Raeţchi a încasat mia de euro pentru cazare în Bucureşti. După ce colegul l-a dat de gol, a anunţat că renunţă la bani.
"Nu am avut niciodată şi nu am o proprietate în Bucureşti, altfel, sigur, putea fi considerat imporal. Oricum, am cerut deja ca suma să fie întreruptă, chiar nu vreau să fiu asociat cu vreo şmecherie", pretinde Raețchi.
Tânăra speranţă a PSD, Aida Căruceru, are adresa în oraşul Mehedinţi. Dar a fost şi ea aleasă pe listele de la Bucureşti în urmă cu 4 ani, când avea 28 de ani. Nu i se pare deloc imoral că primeşte şi ea diurnă de cazare.
"Nu deţin o locuinţă în Bucureşti ca să pot să-mi schimb domiciliul. Dacă aveam o casă în Bucureşti, cu siguranţă că mi-aş fi schimbat şi domiciliul. dar nu, eu stau în Bucureşti în chirie", spune tânăra din PSD.

Parlamentari de Capitală, fără case în București, iau diurne de cazare

Şi nu e vorba de vreo sumă modestă.
"4800 de lei pe lună, suplimentar faţă de orice indemnizaţie, faţă de orice diurnă, faţă de orice, este o practică ca să mai iei ceva de la statul român, ca să mai smulgi ceva în plus", spune parlamentarul USR Claudiu Năsui.
Cei aproximativ 1.000 de euro sunt bani suficienţi pentru închirierea unui apartament de lux, chiar în inima Capitalei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si