La 4 kilometri distantă de peștera Sfântului Andrei, mașina în care se află arhiepiscopul Tomisului a fost trasă pe dreapta. "V-ați adus și dvs. declarație?- Ce declarație să aduc? Nu…." Șoferul înalt-preasfințitului a avut insă grijă să arate toate actele necesare, pentru ca arhiepscopul să își continue deplasarea.

Teodosie, aflat într-un război cu autoritățile, pe tema pelerinajului de sfântul Andrei, a mers astăzi la mănăstirea de la pesteră că să vadă cum decurg pregătirile pentru mâine.

Dar până să ajungă acolo, nu a ratat ocazia să le reamintească credincioșilor că pelerinajul are loc.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Scandal la târgul de Crăciun

Ultimul apel al lui Teodosie: "Astăzi am venit în recunoaștere, mâine va veni popor mult"

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului:" Să vină cu inimă bună, să-și mangăie sufletul și sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace și în armonie de aici încolo".

La liturghia de duminică, credincioșii au fost mai puțini decât în alți ani. Locurile la slujbă din exterior au fost bine delimitate iar distanța s-a păstrat riguros, sub privirile atente ale forțelor de ordine. La finalul slujbei, însă, arhiepscopul a mai lansat un îndemn: ca oamenii să vina la pelerinaj.

" Am poposit anul acesta cu o zi mai înainte că să pregătim această sărbătoare fiind atâta nesiguranță și atâtea îndoieli.

Astăzi am venit în recunoaștere, mâine va veni popor mult", a mai spus IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Îndemnul său nu a avut ecou peste tot. Autoritățile locale au interzis participarea la pelerinaj a altor enoriași în afara celor care au domiciliul în localitatea Ion Corvin.

Județul Constanța are cea mai mare rată de infectări la nivel național și 18 localități în carantină.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: