VIDEO | Pensionară păcălită pe Facebook. A transferat 6.000 de euro în contul unui nigerian

Încrederea oarbă într-un străin întâlnit pe internet a sărăcit-o pe o pensionară din Iași. Convinsă de bunele intenții ale bărbatului care s-a dat drept viitor investitor, i-a transferat în cont nu mai puțin de 6 000 de euro. La scurt timp, femeia a aflat că a fost victima unui cetățean nigerian care era mai aproape de ea decât s-ar fi gândit.

D.S., joi 05 decembrie 2019 , 20:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Femeia în vârstă de 67 de ani este fost medic - ieșit la pensie - și l-a întâlnit pe străinul misterios, pe Facebook. Între cei doi, mesajele au curs natural și chiar trădau apropierea: într-una din multele discuții purtate pe internet, bărbatul stabilit chipurile peste hotare i-a dezvăluit femeii că vrea să vină în România și să investească în domeniul medical numai că are conturile bancare blocate. Șase luni au tot vorbit până când individul a obținut ceea ce urmărea de la bun început:

„Mi-a spus că are mare nevoie de bani și l-am crezut... Ca să-l ajut, i-am transferat în cont 6 000 de euro”, a marturisit femeia.

Citeste si: Anunț bombă de la ANAF: Vor să introducă poprirea electronică

Ascuns în spatele unui profil prietenos, bărbatul a încercat prin toate metodele să o convingă de bunele sale intenții. Într-un alt dialog pe care l-au avut, a pus-o în legătură cu diverși indivizi care îl recomandau ca fiind un tip de încredere, cu o profesie solidă în sistemul medical.

Ioana Bîlea- purtător de cuvânt al IPJ Iași: Ar fi intrat în contact cu mai multe persoane, care în discuțiile purtate, s-ar fi prezentat sub diferite identități în scopul de a remite bani.

Femeia a realizat că a fost trasă pe sfoară atunci când bărbatul care s-a văzut cu banii în cont nu i-a mai răspuns deloc la mesaje. Chiar dacă se-ntâmplă în lumea virtuală, escrocheriile tot lasă urme: ancheta a scos la iveală că nigerianul în vârstă de 32 de ani nu-i scria femeii din străinătate, ci de la 400 de kilometri distanta.

După luni de zile de căutări, polițiștii de la Investigații Criminale din București au reușit să-l prindă: escrocul este un cetățean nigerian, stabilit de mai multă vreme în România și locuiește într-un apartament din Capitală. În urma percheziției, anchetatorii au ridicat mai multe probe.

Citeste si: Simona Cumpănaşu a devenit generoasă după ce soţul ei a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale!

Totuși, nici urmă de bani. Cetățeanul nigerian a fost trimis la Iași, unde a fost audiat și reținut pentru 24 de ore. Când ordonanța a expirat, a fost lăsat să plece și este cercetat, în continuare, sub control judiciar. Nu este exclus să fii avut complici pentru că șarlatanii s-au mutat mai nou, pe Facebook. Protejați de conturi false, profită de naivitatea femeilor și le iau mințile cu promisiuni. Din cauza rușinii, puține se duc la poliție.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si