"- Ce vrei să faci primul lucru când ajungi acasă, plecând de aici?

- Plecând de aici, vă imaginați că voi trăi că voi trăi"

Cu zâmbetul care l-a consacrat deja, pe buze și cu o șapcă pe cap pe care scria Poliția, Cristian Cioacă a părăsit Penitenciarul din Mioveni.

A fost așteptat de cumnatul său și a fost zgârcit când a venit vorba de răspunsuri la întrebări.

"Se va afla vreodată adevărul adevărat? Sau duceți cu dumneavoastră secretul în mormânt?"

Cristian Cioacă se lupta de ceva vreme să scape din spatele gratiilor, unde a stat circa 11 ani, dacă socotim și perioadele de arest preventiv. De fiecare dată a apărut în fața magistraților cu zâmbetul pe buze.

Cristian Cioacă se lupta de ceva vreme să scape din spatele gratiilor, unde a stat circa 11 ani, dacă socotim și perioadele de arest preventiv

Cristian Cioacă se lupta de ceva vreme să scape din spatele gratiilor, unde a stat circa 11 ani, dacă socotim și perioadele de arest preventiv

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

Este gata să ia viața de la capăt, spunea avocata fostului polițist la fiecare încercare în fața instanței. Condamnat pentru că și-a ucis soția, pe avocata Elodia Ghinescu, Cristian Cioacă și-ar fi refăcut viața amoroasă, ba chiar ar fi avut și oferte de angajare, mai spunea apărătoarea lui.

În plus, Cioacă a adus un raport al serviciului de probațiune care arăta că a avut un comportament bun în spatele gratiilor. Ba chiar ar fi fost un model pentru ceilalți deținuți.

"Este ca un șarpe, ca un ceva care te otrăvește, ceva urât, pentru mine e ceva urât, a săvârșit o faptă nepomenit de grav, mai ales arzând și cadavrul, deci este ceva strigător la cer"

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Avocata familiei Ghinescu e revoltată, vede sentința nedreaptă, mai ales că pedeapsa ar fi fost una prea blândă spune ea, iar cioacă ar fi avut parte de un regim preferențial în închisoare.

Citește și: EXCLUSIV- Cristian Cioacă, eliberat din închisoare. Avocat: ”Judecătorii au ajuns la concluzia că acesta este reabilitat și se poate întoarce în societate”

"A beneficiat de vizite, vizite intime așa cum spunea și dna. avocat în sala de judecată. A beneficiat de pachete, nu a achitat despăgubirile morale stabilite prin listă, de către instanță, atât față de familia Elodiei, cât și față de copil și nu se poate reține că dumnealui a fost de bună credință și că n-a avut posibilitatea să achite aceste sume pentru că, chiar avea bani, deci când Elodia a murit existau bani în cont, pe care dumnealui i-a scos din cont, vreo șaizeci de mii de euro. Au fost imobilele pe care să nu uităm că a încercat să le înstrăineze. Își va continua viața, Elodia nu va mai apărea de nicăieri"

Povestea Elodiei a început în septembrie 2007, când o știre capta atenția publică. O avocată din Brașov, soție de polițișt și mama unui copil de doi ani și jumătate pe atunci, dispăruse. La poalele Tâmpei s-au dus investigatori din capitală, iar o zi mai târziu, Cristian Cioacă era acuzat că și-ar fi ucis nevasta și i-ar fi ascuns cadavrul. El a fost reținut și audiat, dar lăsat să plece din lipsă de probe.

 Condamnat pentru că și-a ucis soția, pe avocata Elodia Ghinescu, Cristian Cioacă și-ar fi refăcut viața amoroasă

Condamnat pentru că și-a ucis soția, pe avocata Elodia Ghinescu, Cristian Cioacă și-ar fi refăcut viața amoroasă

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

O lună mai târziu, anchetatorii aveau să găsească în pădure o grămadă de obiecte care aparțineau soților Ghinescu-Cioacă și care zăceau împrăștiate prin frunze.

Uniformă de polițist, exact măsura lui Cioacă, fotografii cu el, cu Elodia și un jurnal în care avocata scria diverse lucruri despre fiul lor. Pe unele haine s-au găsit pete de sânge, sângele Elodiei. Și în apartamentul celor doi au fost descoperite astfel de probe. În tot acest timp, bărbatul spunea că femeia trăiește că și-ar fi luat lumea în cap și ar fi fugit de acasă.

"- Ați fost la parchet? Veți merge?"

A urmat o veritabilă telenovelă care a ținut toată România cu gura căscată. În ciuda acuzațiilor care îi erau aduse, Cristian Cioacă apărea mereu zâmbitor, chiar și atunci când era plimbat în cătușe, iar la câteva luni distanță de la dispariția soției, a șocat, intentând divorțul de ea. Ba mai mult, era ironic când părinții Elodiei îl acuzau că nu-i lasă să își vadă nepotul.

"- Copilul a fost la bunici, da?

- Când a fost?

- Ei spun că nu-l au văzut de mai bine de un an

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

- Da, altceva?"

Între timp, s-au făcut căutări în patru județe, dar nici urmă de cadavru. Totuși, în noiembrie 2011 a fost declarată moartă.

"Păi, sunt de moarte, că de viață, de unde?"

Avocata Elodiei a izbucnit în lacrimi atunci.

"Își va continua viața, Elodia nu va mai apărea de nicăieri"

"Își va continua viața, Elodia nu va mai apărea de nicăieri"

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

"Și în sală mi-a venit să plâng, pentru că mi-e greu, pentru că am cunoscut-o și să declar moartă, adică... e mai ales că știu ceea ce s-a întâmplat și Cioacă este liber"

Inițial fostul polițist a fost judecat și condamnat pentru că i-ar fi spart căsuța de email Elodiei și a publicat mesajele. Ulterior, după șapte ani de procese, pe doi iulie 2013 avea să fie condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soției, chiar și în lipsa cadavrului. Pedeapsa a fost apoi redusă la 15 ani și 8 luni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si