Magistraţii Tribunalului Argeş au admis, marţi, cererea de liberare condiţionată a fostului poliţist Cristian Cioacă. Acesta fusese condamnat în 2014 la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru că şi-a ucis soția, dată dispărută în 2007.

Cristian Cioacă a fost eliberat  din închisoare, marți, după nouă ani petrecuți în spatele gratiilor.

Ce spune decizia instanței în cazul eliberării lui Cristian Cioacă

”În temeiul art.425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a) C.pr.pen., rap. la art.587 C.pr.pen.: Admite contestaţia formulată de contestatorul C.C.C......... împotriva sentinţei penale nr. 1337/19.07.2023, pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 8362/280/2023, desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând, În temeiul art. 59 Cod Penal (1969) cu aplic. art. 5 Cod penal (2009): Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului C.C.C. de sub puterea mandatului nr. 1631/2016 emis de Judecătoria Piteşti în baza sentinţei penale nr. 1373/2016, dacă nu este reţinut sau arestat în alte cauze În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”; este soluţia definitivă pronunţată marţi de Tribunalul Argeş.

Primele imagini cu Cristian Cioacă eliberat

Primele imagini cu Cristian Cioacă eliberat

Citește și: VIDEO- Cristian Cioacă, eliberat din închisoare după 9 ani: ”Plecând de aici vă imaginați că voi trăi”

Avocat: ”Pedeapsa teoretic nu a fost redusă și ea continuă să curgă”

”Faptul că îl avem pe Cristian Cioacă în afara gratiilor nu înseamnă nimic altceva decât că judecătorul care a primit cererea pe fond, dar și judecătorii din contestație, au ajuns la concluzia că acesta este reabilitat și se poate întoarce în societate.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Avocatul Adrian Cuculis

Avocatul Adrian Cuculis

[Sursa foto: Adrian Cuculis - Facebook]

De foarte multe ori, eliberarea condiționată înaintea termenului efectiv de executare a întregii pedepse este, de fapt, o chestiune matematică la împlinirea fracției de executare a regimului de pedeapsă cu executare. Instanța de judecată mai are de verificat un singur lucru, respectiv că acesta se poate întoarce în societate și nu va prezenta un pericol pentru locul unde se va reîntoarce, respectiv în societate.

Citește și: FOTO- Cum arată Cristian Cioacă după aproape 10 ani de arest. Fostul polițist, alături de alți deținuți, au fost duși la meci

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Pedeapsa teoretic nu a fost redusă și ea continuă să curgă. Dacă Cioaca va săvârși o altă infracțiune ori nu va respecta condițiile eliberării condiționate, bineînțeles că se va întoarce înapoi în spatele gratiilor”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Fostul polițist Cristian Cioacă

Fostul polițist Cristian Cioacă

Cristian Cioacă, după ce a fost eliberat: ”Astăzi e prima zi din restul vieţii mele”

”Today is the first day of the rest of my life.

OK? (”Azi este prima zi din restul vieţii mele!”) Plecând de aici, vă imaginați că voi trăi”, a afirmat Cristian Cioacă, imediat după eliberare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si