„Drumețiile pe poteci de munte sau prin pădurile României ar putea deveni istorie. Ministerul Mediului propune ca cei care vor să se plimbe prin natură să ceară aprobare de la administratorii fondurilor forestiere. Cei care nu se vor conforma ar putea primi amenzi usturătoare ”, a transmis Christian Sabbagh.

La plimbare în pădure pe semnătură

Pe o ploaie măruntă și cu doar 6 grade în termometre, Octavian a plecat la plimbare cu bicicleta pe potecile de la Pietrele lui Solomon.

Situația s-ar putea schimba, însă, curând, pentru că Ministerul Mediului vrea restricționarea accesului în păduri.
„Mi se pare o aberație. Pentru că e domeniu public, trebuie să beneficiem cu toții. Într-adevăr, nu trebuie să facem mizerie și să devastăm”, a spus Octavian.
Vizați de aceste noi modificări ale codului silvic vor fi și cei care vor să parcurgă pe jos traseele din zonele montane.
„În viitor, ca să ne putem bucura de susurul apei, de aerul curat de munte, dar și de priveliștile spectaculoase, s-ar putea să avem nevoie de aprobare de la proprietarii pădurii. Așa că până când autoritățile vor lua o decizie cu privire la acest subiect, eu mi-am luat rucsacul în spate și am plecat singur în drumeție”, a transmis Adrian Jătăreanu, corespondentul Știrilor Kanal D.
Vestea că accesul în pădurile României le-ar putea fi îngrădit, în viitor, îi revoltă pe mulți.
„Adică cum, merg în pădure și eu să cer aprobare? Mi se pare o aberație. Cum adică, n-am dreptul să circul eu într-o pădure?”, a spus o persoană.

Citește și: Un bărbat de 63 de ani a făcut ravagii pe o șosea din Lețcani! Autoturismul pe care îl conducea s-a izbit de o mașină, care apoi s-a răsturnat. Accidentul s-a soldat cu victime

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Organizațiile non-guvernamentale au contestat modificările făcute în codul silvic, iar unii activiști de mediu au făcut chiar și petiții semnate de zeci de mii de oameni, ca să blocheze promulgarea acestei legi. 
„Accesul în pădure devine o birocrație nesfârșită în care trebuie să cerem voie și să ne milogim la autorități, să obținem aprobări peste aprobări de la proprietari, de la administratori. Se anulează ideea de spontaneitate și libertate”, este părerea unui agent green.
Am făcut o solicitare la Ministerul Mediului pentru a ne oferi un punct de vedere în legătură cu proiectul de lege, însă până la ora difuzării acestui material nu am primit niciun răspuns.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si