”Legea care interzice păcănelele pare că nu are impactul preconizat. Multe localități care în anii trecuți aveau o populație mai mică de 15.000 de locuitori, în acest an au depășit miraculos pragul critic. Altfel spus, oamenii pot juca la aparate în voie”, a transmis Radu Andrei Tudor.

”Cât de des jucați? În fiecare zi. Așa joc eu, dar nu joc, 10 lei, da nu sunt dependent”,

spune un bărbat.

Ce părere au locuitorii din Breaza despre păcănele?

Rutina zilnică a acestui bărbat era cât pe ce să fie dată peste cap de legea care interzicea păcănelele. Locuiește în Breaza, județul Prahova, oraș unde datele recensământului din 2021 indica o populație de 14.800 de oameni, ceea ce înseamnă că sălile de jocuri de noroc trebuiau închise pe 29 aprilie. Doar că cele mai recente cifre arată că numărul locuitorilor a crescut brusc la 15.180, spre bucuria patronilor de păcănele care nu trebuie să pună lacătul pe afacere.

”Din asta trăim, cum ar veni. Nu am văzut un proprietar de jocuri să vină să zică ”Hai, vin-o, joacă bani! Hai...” Vii de bună voie! Când câștigi faci așa când ieși, ”Mamă, ce șmecher sunt”. Când câștigi îți place, te dulci iei parfum, iei adidași și când pierzi: ”Aoleu, am pierdut banii”. Toate astea sunt de mascaradă și ne niște voturi în plus”,

mai spune cineva.

Citește și: Un bucureştean a câștigat premiul cel mare la Loto 6/49, cu un bilet de 10 lei! Ce sumă are de revendicat?

De la un alt bărbat auzim un adevăr crunt care ne arată clar motivul pentru care păcănelele ar trebui interzise în localitățile mici.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andreea Bălan recunoaște că despărțirea de Victor Cornea nu este ușoară: „El nu se întoarce, asta este diferența”. Cât de greu îi este când sportivul pleacă în turneu: „Dorul este mare”- wowbiz.ro

”Cine joacă bani mulți nu vine să joace într-o sală cu 4 aparate, într-o comună. Banii mulți se învârt la orașele mari. Astea ce le avem noi sub 15.000 de locuitori sunt oamenii de rând care bagă un milion, două, hai zi 500 de lei. Zic 500 de lei cu indulgență. În general sunt...noi le zicem sutari!”, mai explică un alt localnic.

Conform actului normativ, primarii au fost obligați să transmită cele mai recente date cu privire la numărul de locuitori din localitățile lor. Este normal să existe fluctuații  ne spune primarul orașului Breaza.

”Numărul populației variază chiar și de la o zi la alta. În toate localitățile din România sunt decese, sunt schimbări de domiciliu, sunt reședințe care se stabilesc, dar noi ca și primărie nu stabilim numărul populației. Noi doar aplicăm legea în baza informațiilor oficiale”, precizează primarul.

Mulți locuitori din Breaza nu sunt mulțumiți de faptul că orașul a fentat legea.

”Era un cetățean acolo de a dar cu pumnul că nu le ieșea lor...nu știu, 3 mingiuțe, 3 mere. Nu sunt de acord cu ele absolut deloc, absolut deloc”, zice un bărbat.

Citește și: Cine a câștigat premiul de 725.000 de euro la Loto 6/49 din luna aprilie? Bărbatul ar fi jucat mereu aceeași variantă: „Continuaţi să jucaţi!”

Citeste si: Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea. „Trădarea de la un frate nu se uită ușor. Mi-a luat absolut toată viața mea de artist.”- kfetele.ro

Citeste si: Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au despărțit? Cum a apărut artista la premiera filmului- radioimpuls.ro

”Toți banii care îi câștigă îi bagă aici în speranța că va veni o zi mai bună. Nu!”, concluzionează un trecător.

Potrivit estimărilor celor care au inițiat legea, păcănelele ar fi trebuit să dispară din 90% din localitățile din țara noastră, însă calculele erau făcute în funcție de cifrele recensământului de acum 3 ani.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si