„Atmosfera de la petrecerile din Țara Oașului este unică și mult căutată de turiști. Iar noi, astăzi, am vrut să vă facem o surpriză. Am adus artiști de seamă pentru a vă încânta: Cristi Neag și formația”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Muzică populară și atmosferă din Țara Oașului

Cristina Dorobanțu: Foarte frumos! Vă mulțumim tare mult! Parcă ne-ați transpus în mijlocul unei petreceri oșenești.

Ce-mi spuneți despre moment?

Costy Deoanca: Despre moment putem spune că am încercat să transmitem exact meseria aia naturală, cum numai în Țara Oașului este.

Citește și: VIDEO- Andrada Bârsăuan, petrecere de ziua fetiței. „Mă bucur tare mult că putem să îi organizăm ceea ce își dorește”

Cristina Dorobanțu: Care sunt tradițiile din Țara Oașului și de ce sunt atât de apreciate nunțile?

Cristi Neag: Pentru că nunțile sunt foarte mari. În primul rând mii de invitați vin acolo. Se păstrează tradiția. Oșenii, în timpul anului sunt plecați la muncă pentru că sunt harnici, gospodari, după cum spune și melodia noastră, iar în lunile august, iulie, toată lumea vine acasă și se fac nunți.

Cristina Dorobanțu: Ce au special nunțile oșenești?

Costy Deoanca: În primul rând portul. Portul lor, să știți că s-a răspândit inclusiv peste hotare și pot să vă zic că și-au lăsat amprenta peste tot în lume.

Cristina Dorobanțu: Cât de grele sunt piesele?

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Costy Deoanca: Piesele, cel puțin ale lor, tradiționale, sunt destul de grele.

Cristi Neag: Pe cât sunt de grele, pe atât sunt de frumoase.

Cristina Dorobanțu: Pe mine mereu m-au impresionat miresele. Cât de greu este portul lor?

Costy Deoanca: De-a lungul evenimentelor trăite și avute în Țara Oașului, undeva la 15 kilograme întreg costumul. Doar mărgelele sunt foarte grele, undeva la 7-8 kilograme.

Cristina Dorobanțu: Cea mai mare nuntă la care ai fost?

Cristi Neag: De 2.000 de oameni.

Cristina Dorobanțu: Au multe rude cei care se căsătoresc sau e o fală?

Citește și: VIDEO- Goblenul cu diamante, o activitate de relaxare. Cum ne putem transforma peste noapte în mici artiști

Citeste si: Tavi Colen, momentele cumplite prin care a trecut după pierderea mamei sale. Amintirile de neprețuit și lecțiile învățate de la familie. „Cred că părinții mei nu și-ar dori ca noi să suferim”- kfetele.ro

Citeste si: Oana Roman, pusă la zid de internauți după ce a postat o fotografie: ”Se vede clar ca e jeg"- radioimpuls.ro

Cristi Neag: Au și multe rude, dar sunt și uniți. Sunt sate unde dacă eu pun nunta luni, de exemplu, nu mai pune nimeni luni. Luni pun eu și tot satul vine la mine la nuntă.

Cristina Dorobanțu: Ce-mi spuneți despre clipul vostru care se intitulează Ca la nuntă în Bihor? De ce se bucură de atât de mare succes?

Cristi Neag: Sunt piese speciale pentru zona moților, munții Apuseni, zona Zarandului. Noi cântăm în toată țara și atunci încercăm să împăcăm pe toată lumea și să scoatem melodii din toată țara. Piesele sunt bine alese și ne bucurăm că oamenii au răspuns pozitiv la munca noastră.

Cristina Dorobanțu: Costy, se apropie Paștele. Știu că pregătiți un super eveniment în județul Alba-Iulia.

Costy Deoanca: Vreau să spun că deja avem o istorie de mulți ani de zile în perioada sărbătorilor atât pascale, cât și cele ale Crăciunului. Suntem acolo, pe zona munților Apuseni. Suntem foarte apreciați și foarte solicitați și pe această cale le mulțumim tuturor moților și bineînțeles dacă putem să invităm pe data de 5 mai, la Abrud mai exact, unde va fi o distracție așa pe cinste”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si