VIDEO | Povestea tragică a ursului care a fost eutanasiat după 18 ore de agonie

Scene ireale şi inumane pentru o ţară civilizată s-au derulat la ieşirea din Praid. Un urs rănit grav - după ce fusese lovit de o maşină, a fost lăsat să agonizeze timp de aproape 20 de ore, pe marginea drumului!

A.N.C, duminică 17 noiembrie 2019 , 21:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Într-un scenariu care ne aminteşte tuturor de cazul Alexandrei, în Caracal ŞI ACUM... a lipsit hârtia care să le permită poliţiştilor şi jandarmilor să intervină. Nu au făcut altceva decât să privească şi... să păzească animalul care avea membrele fracturate după accident.

O anchetă uriaşă - care ajunge până la Ministerul Mediului, a fost declanşată! Prefectul de Harghita a fost deja demis! Vă avertizez că urmează imagini şi informaţii cu puternic impact emoţional.

O simplă hârtie a făcut diferența între viață și moarte pentru un urs lovit, aseară, de o mașină, în județul Harghita, la ieşire din Praid.

Cu membrele fracturate, animalul a agonizat pe caldarâm aproape 18 ore până când cineva a decis că trebuie eutanasiat, iar... Spectacolul odios al neputinței s-a încheiat după ce cadavrul animalului a fost ridicat de pe șosea cu un buldozer.

Citeste si: VIDEO | Florentin a văzut pe camerele de luat vederi, din Franța, că soția nu dă semne de viață! Femeia de 26 de ani s-a intoxicat cu monoxid de carbon

Citeste si: VIDEO | Un copil de trei ani, ars de rufele puse la uscat pe sobă, plimbat între trei spitale

Sâmbătă, 16 noiembrie, ora 18.49. Un apel la 112 anunța un accident între localitățile Praid și Sovata, din județul Harghita. O mașină în care se aflau trei persoane a lovit un urs. 

Atât mașina, cât și animalul sălbatic au ajuns în câmp. Victimele nu erau rănite grav, dar un echipaj SMURD le-a acordat primul ajutor.

Dacă pasagerii din mașină au scăpat nevătămați, pentru urs calvarul abia începea. Toată noaptea a zăcut pe câmp, în chinuri groaznice, iar spre dimineață s-a târât singur până pe marginea drumului. Polițiștii și jandarmii au putut doar să se asigure că animalul nu va crea probleme. Timp de 18 ore au rămas spectatori muţi la suferința lui.

În timp ce echipajele de pe teren aşteptau ordinul ministrului ca să facă ceva, de la centru li se transmite altceva.

Într-un final, un medic veterinar a ajuns la locul accidentului. Mai fusese acolo, dar fără ser tranchilizant!

Deși ursul a fost filmat și fotografiat când s-a ridicat pentru scurt timp, la a doua vizită, un alt specialist a hotărât să îl eutanasieze. După 18 ore în care a fost lăsat să agonizeze.

Zeci de oameni care au circulat pe drumul dintre Sovata şi Praid au fost spectatori fără voie la aceste scene macabre.

Anchetă uriaşă - declanşată deja, bifează până acum demiterea prefectului de Hargita, prin ordin dat de ministrul de Interne.

Legea la care se face referire este Hotărârea nr. 323/2010 privind stabilirea sistemului de monitorizare a capturilor și uciderilor accidentale ale tuturor speciilor strict protejate.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si