VIDEO | Premierul Spaniei și președintele Lituaniei, evacuați de urgență într-o bază NATO, din cauza unui avion rusesc

Premierul spaniol Pedro Sánchez și președintele Lituaniei au fost evacuați în baza NATO Siauliai, din cauza unui avion rusesc care a fost pecerput ca o amenințare în spațiul aerian baltic. Pedro Sánchez se află într-un turneu de trei zile prin țările din Marea Baltică, unde se întâlnește cu trupele militare NATO când un avion Eurofighter a fost trimis urgent din cauza prezenței a cel puțin unui avion rus, potriv El Pais.

Author: Razvan Ilie joi 08 iulie 2021 , 14:55

n timp ce Sánchez și Nauseda se aflau în mijlocul conferinței de presă, un soldat a ajuns la locație strigând „alfa”, ceea ce înseamnă că există o alertă reală[Sursa foto: El Pais]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Președintele Guvernului spaniol, Pedro Sánchez și președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, au asistat joi la momente tensionate și de derută.

Cei doi au văzut cum conferința de presă la care participau a fost întreruptă de o alertă de securitate. Înalții oficiali se aflau la baza Siauliai din Lituania, unde există trupe spaniole în misiuni NATO.

Citeste si: "Rusia își rezervă dreptul de a folosi arme nucleare". Șeful Forțelor Armate de la Moscova, avertisment din partea lui Putin

Conferința de presă, reluată după 25 de minute 

Gitanas Nauseda vorbea când un grup de militari NATO s-au apropiat pentru a le cere liderilor politici să părăsească locația. Potrivit unor surse guvernamentale, armata a avut o alertă reală și două avioane au trebuit să plece de urgență, din moment ce exista cel puțin un avion rus neidentificat, iar trupele Alianței Nord-Atlantice au decolat pentru a-i informa că nu poate încălca spațiul.

Aproximativ 25 de minute mai târziu, conferința de presă comună a fost reluată în aceeași bază militară.

Citeste si: Joe Biden, întâlnire cu omologii săi din ţările baltice la summitul NATO de la Bruxelles

Avioanele Rusiei șicanează constant spațiul aerian baltic

Potrivit unor surse guvernamentale, militarii NATO părăsesc în mod regulat această bază lituaniană atunci când se apropie aeronavele neidentificate pentru a le împiedica să pătrundă în spațiul aerian baltic, ceea ce s-a întâmplat și joi.

În timp ce Sánchez și Nauseda se aflau în mijlocul conferinței de presă, un soldat a ajuns la locație strigând „alfa”, ceea ce înseamnă că există o alertă reală. Conform protocolului, aeronavele trebuie să decoleze instantaneu și să fie în zbor în mai puțin de 15 minute pentru a comunica cu aeronavele neidentificate și a avertiza că nu pot fi în acel spațiu aerian.

Sursa: El Pais

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si