VIDEO | Preot acuzat că a înlocuit icoane valoroase cu falsuri

Acuzații grave pentru un preot din partea enoriașilor din parohie. Oamenii susțin că părintele a înstrăinat icoanele vechi din biserică, pictate pe piele, lemn și sticlă, și a adus în loc falsuri. Acum, preotul este cercetat pentru abuz de încredere.

D.S., luni 28 octombrie 2019 , 20:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La doar 25 de ani, preotul Lucian Pavel, proaspăt absolvent de seminar, a primit o parohie în Sibiu și în nici opt luni a aruncat în aer comunitatea pe care o păstorește.

Cei 120 de săteni îl acuză pe preot că i-a lăsat fără icoanele moștenite din moși-strămoși, sub pretext, ba că ar fi fost donate, ba că au fost duse la restaurat.

Tot scandalul a început când sătenii au constatat că de pe pereții bisericii strămoșești lipsesc nu mai puțin de 40 de icoane.

Lacasul de cult este monument istoric si dateaza din secolul al XVII-lea, la fel ca și cea de-a doua biserică din sat, de la care au dispărut ușile împărătești, cele de la intrarea în altar.

Citeste si: Pelerinaj pe Colina Patriarhiei, de Sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştiului; duminică, PF Daniel va oficia Sfânta Liturghie

Când au reclamat dispariția icoanelor, preotul s-a făcut că nu înțelege despre ce e vorba și le-a spus credincioșilor că trebuie să muncească mai mult pentru biserică.

Dar oamenii nu s-au lăsat prostiți și, până la urmă, preotul a spus că icoanele și odoarele se află în altă localitate, unde le-ar fi dus pentru restaurare, fără să anunțe pe nimeni.

Ca să le închidă gura sătenilor, prelatul le-a cerut înapoi, dar oamenii spun că le-au fost înapoiate falsuri.

Unele dintre icoane au peste 200 de ani și au fost realizate de vestiți maeștri ai ilustrației bisericești din Transilvania. Speriați că rămân fără moștenirea din străbuni, sătenii s-au adresat autorităților.

Poliştii specializaţi efectuează cercetări sub aspectul săvţrşirii infracţiunii de abuz de încredere!

Preotul Lucian Pavel nu a fost de găsit pentru a-și exprima punctul de vedere și nici superiorii lui ierarhici nu au vrut să discute cu presa despre acest subiect.

Citeste si: Avertismentul dur al unui preot: ”Să vă feriți de această icoană!”

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si