”Alimentele românești ar putea fi mai ieftine! Pentru a tempera prețurile, Ministrul Agriculturii vrea să extindă lista alimentelor plafonate la toate produsele procesate în România, dar retailerii nu văd cu ochi buni această măsură”, a transmis Radu Andrei Tudor.

Românii, bulversați de produsele de la raft

Lista cu cele 17 alimente de bază care au acum adaosul comercial plafonat ar putea fi extinsă la toate produsele procesate în România.

Anunțul a venit chiar din partea Ministrului Agriculturii, care are în plan să limiteze adaosul la toate produsele procesate în țara noastră. Doar că etichetele îi cam bulversează pe cumpărători, care nu știu daca produsul pe care îl cumpără e 100% românesc.

”Produs în România scrie. Origine coastă porc din UE. Deci nu este România...sau este? Nu ...e carnea luată din UE și produsă în România”, constată o femeie.

Citește și: Ce români beneficiază de sprijinul financiar pentru compensarea preţului la energie? "Sunt considerate vulnerabile"

Această măsură ar putea genera mai multe probleme la raft, spun retailerii. Mai ales că nu e foarte clar ce înseamnă produs românesc.

”Cum catalogăm noi un produs care are laptele din Ungaria, ambalajul din Polonia și noi le ambalăm într-o făbricuță în România? Noi ajutam acum românul?”,

se întreabă retailerul, Feliciu Parachiv.

Nu puține sunt produsele la care întâlnim această dilemă.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

”Această pungă de orez e ambalată în România, vedem steagul țării, dar dacă ne uităm la originea materiei prime vedem că aceasta e din afara UE”, spune

reporterul.

Citește și: Cât au ajuns să coste căpșunile românești? Clienții pot alege să și le culeagă singuri. Unde se practică asta?

Cu toate acestea, Ministrul Agriculturii e convins că plafonarea tuturor produselor autohtone ne-ar mai salva bugetul, și așa sărăcit.

”Există o practică comercială neloială. Astfel încât vedem produse românești cu adaos comercial foarte mare, iar produsele car vin din import au adaos foarte mic”, explică ministrul Agriculturii.

”Să nu ne trezim că ne dispar de pe rafturi produsele românești. Unii retaileri o să aleagă să aducă aceleași produse din import. Și ne trezim că nu mai sunt acceptați pe raft”, mai adăuga retailerul.

Citeste si: Teoria Ștefaniei cu privire la descalificarea iubitului ei din Casa Iubirii. “Este cineva.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce are de gând să facă Dragoș Dolănescu cu moştenirea lăsată de tatăl lui? Fiul regretatului cântăreț Ion Dolănescu dă cărțile pe față și spune ce planuri are- radioimpuls.ro

Și o parte dintre producători se tem că măsura ar putea să îi îngroape pe fermieri.

”Presiunea va merge de sus în jos, până la producătorul de materie primă. Va fi o presiune pe preț, să scadă prețul”, crede un producător.

O primă variantă a legii propusă de Ministrul Agriculturii ar putea fi publicată în toamnă, când va începe noua sesiune parlamentară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si