VIDEO | Procesiune impresionantă de Bobotează, la Constanța

Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, însoțiți de Garda de Onoare, formată din militari ai Forţelor Navale şi Muzica Militară a Forţelor Navale, au pornit de la Catedrala Arhiepiscopală până în Portul Tomis acolo unde se va desfăşura slujba de Sfinţire Mare a apei.

Webeditor: Mircea Pop joi 06 ianuarie 2022 , 13:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Procesiune impresionantă de Bobotează, la Constanța

Mii de persoane sunt aşteptate la procesiunea de Bobotează. Muzica militară a Forţelor Navale va însoţi procesiunea.

Au fost instituite restricţii de circulaţie în zona respectivă. 

Mii de persoane sunt aşteptate la procesiunea de Bobotează de la Constanţa, care va avea loc, joi, în jurul prânzului, urmând a se pleca. Garda de Onoare, formată din militari ai Forţelor Navale şi Muzica Militară a Forţelor Navale, va însoţi această procesiune.

Citeste si: Rugăciune de Sfântul Ioan Botezătorul. Cum să te rogi pe 7 ianuarie, ca să te ferești de boli

Primăria Constanţa a anunţat instituirea unor restricţii de de la Catedrala Arhiepiscopală până în Portul Tomis acolo unde se va desfăşura slujba de Sfinţire Mare a apeicirculaţie pe traseul procesiunii şi în Portul Tomis.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că joi, de la ora 8.15, va fi oficiată Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.

Citeste si: Boboteaza 2022: Sărbătoare mare azi. Ce nu este bine să facem în această zi sfântă? Tradiţii şi obiceiuri de Botezul Domnului

Apoi, de la ora 11.25, are loc tradiţionala Procesiune de Bobotează, de la Catedrală până în Portul Tomis, unde, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, va oficia slujba de Sfinţire Mare a apei.

La sfârşitul acesteia, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie va arunca trei cruci în apele mării, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului, iar mai mulţi tineri vor sări pentru a le aduce la mal.

Citeste si: Mesaje, urări și felicitari de Bobotează 2022. Botezul Domnului aduce lumină și pace în casă

La finalul ceremoniei, apa sfinţită din sticlele îmbuteliate va fi împărţită credincioşilor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si