Au rasunat clopotele pe strazile din Suceava la procesiunea moastelor Sfintului Ioan cel Nou de la Suceava.

Pelerinii au putut participa la evenimentul religios, cu traditie- dupa un an de pauza. Racla cu sfintele moaste a fost purtata pe umeri de preoti, flancati de jandarmi cu torte, in mijlocul unei multimi impresionante.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Cortegiul a fost deschis de tineri îmbrăcați în costume populare, care purtau icoana Sf Ioan cel Nou, au urmat tinerele îmbrăcate în port tradițional, care aveau în mâini buchete de Sânzâiene, vânători de munte, calugarite si sute de preoți.

Prima procesiune la Sfântul Ioan cel Nou în Pandemie, la Suceava

Pe tot parcursul procesiunii racla a fost încadrată de jandarmi și polițiști locali pentru ca oamenii să nu fie tentați să treacă pe sub ea. Tot in acelasi scop evenimentul a fost organizat cu doua zile mai devreme decat de obicei.

Racla cu cu moaștele Sf Ioan cel Nou a trecut prin fața mai multor biserici din oraș, unde s-au făcut opriri, și astfel credincioșii s-au putut alătura treptat cortegiului.

La final, a fost depusă apoi pe baldachinul special amenajat în curtea mănăstirii Sfantului Ioan cel Nou. Până mîine, inclusiv- sucevenii, dar și pelerinii veniti din alte zone se vor putea închina la sfintele moaște.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si