La o zi după ce cartelul drogurilor din școlile de prestigiu a fost dat în vileag de procurori și zeci de elevi săltați din fața unităților de învățământ, unii directori încep să vorbească fără perdea despre un fenomen care pe ei nu îi mai șochează.

Directorul unei școli din Capitală: „Droguri sunt în toate școlile. Punct. Cu asta v-am spus destul”

Directoarea unui liceu din Capitală mărturisește senin că: „Nu cred că e o surpriză și se știe că la petrecerile monstruoase pe care le fac, chiar și în excursii, că se consumă droguri. Ce fel de droguri... nu știu. Pare că toată lumea este uimită... Lucrurile astea se știu și le știu și părinții... Se fac că nu le știu. Și le tolerează... Și le bagă sub preș!”.

Cea care vorbește cu atâta ușurință despre consumul de droguri printre elevi este directorul Colegiului Național I.L. Caragiale. Femeia, ține să ne asigure... că nu e singura.

Citește și: Șapte persoane au fost reținute în dosarul care vizează o grupare care distribuia droguri elevilor din liceele din Capitală

„Droguri sunt în toate școlile. Punct. Cu asta v-am spus destul.

Și vârsta la care se consumă coboară vertiginos spre școlile în care sunt clase de gimnaziu!”,  a mai adăugat directoarea.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Trafic de droguri în liceele din Capitală! S-au efectuat percheziții la rețeaua care furnizează substanțe interzise tinerilor de bani gata

Prin urmare, înțelegem că toată lumea a preferat să tacă. Căci nu a sesizat nimeni autoritățile. Nici dascălii, nici directorii de școli și nici părinții. Astfel că, elevii, toți minori, ar fi continuat să cumpere droguri chiar în incinta școlii și să fie euforici la ore. Procurorii DIICOT au pornit ancheta în urmă cu cinci luni, când câteva tinere de la Școala Centrală au leșinat după ce au consumat substanțe interzise. Așa au aflat că în cel puțin opt licee din Capitală, dealerii s-au strecurat rapid. Printre ele regăsim Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Colegul German Goethe, Colegiul Economic Virgil Madgearu, dar și vestitul liceu „Jean Monnet”. Directoarea acestuia din urmă spune că la urechile ei nu ar fi ajuns vreodată astfel de vești.

Consumul de droguri în licee- fapt știut de profesori și părinți

Semnale au avut, în schimb, anchetatorii. Iar, dealerii se pare că ar fi racolat și elevi care să le ușureze treaba. Ca să aibă bani pentru propriul viciu, ar fi acceptat să devină traficanți, nu doar consumatori, chiar dacă părinții unora erau de bani gata. Unul dintre elevii implicați în trafic de droguri ar fi fiul unui secretar de stat din Ministerul Afacerilor Externe, iar altul, fiul unui specialist de la Direcția Națională Anticorupție.

Acesta din urmă a fost reținut după audieri. Celălalt e minor și va fi cercetat sub control judiciar.

Citește și: Peste 17.000 de cutii cu medicamente ce par a fi contrafăcute, depistate la PTF Nădlac

Psihologul Carmen Buși a explicat că: „Adolescența este o perioadă destul de tulburătoare şi ca atare, vine la pachet cu tot felul de comportamente disfuncționale. De multe ori, mentalitatea unui adolescent este: de ce să muncesc foarte mult şi să pot câştiga rapid nişte bani ”.

Citește și: Peste 20 de percheziții au loc în această dimineață în Teleorman. Au fost puse în aplicare mai multe mandate de aducere

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Cătălin Țone, șeful Antidrog a declarat că: „Este şi teribilismul. Pentru unii, văzând filme artistice, li se pare că sunt evoluați, li se pare că sunt șmecheri dacă fac aceste tranzacții, că sunt respectați mai mult de anturaj. Astea vin şi pe fondul lipsei de atenţie din partea părinţilor, lipsei de comunicare”.

Citește și: Tânăr de 17 ani, prins sub influenţa drogurilor şi fără a avea permis pe o motocicletă fără numere de înmatriculare, în Mehedinți

Până acum, au fost audiați 22 de suspecți, iar părinții unora dintre ei le-au spus procurorilor că știau de viciile copiilor, nu și de faptul că s-ar fi apucat de trafic de stupefiante. 7 tineri, care sunt majori, au fost reținuți. Alții vor fi cercetați sub control judiciar și nu este exclus ca în zilele următoare anchetatorii să pună mâna și pe alți membri ai grupării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si