Deputatul USR Tudor Pop a depus un proiect de lege pentru ca sălile de jocuri de noroc să nu mai poată funcționa în localitățile mici, cu mai puțin de 5.000 de locuitori sau la parterul blocului, la îndemâna oricui.

Citește și: Cine poate deţine arme letale?

Deputatul USR, despre noul proiect de lege

Deputatul USR Tudor Pop a luat în calcul cele mai grele și mai triste variante de scenarii care s-ar putea întâmpla, dacă jocurile de noroc ar mai rămâne la îndemâna oricui.

Așadar,  ele ar putea dispărea de la parterul blocurilor, dar și din localitățile mici.

Citește și: Un cerșetor fals, pasionat de pariuri, care se dădea orb și cerea bani la Mănăstirea Cernica, s-a dat de gol în fața autorităților

„Avem un stat slab care i-a lăsat pe cei mai vulnerabili dintre noi în mâinile lacome ale operatorilor de  jocuri de noroc. Din cauza asta avem, pe de o parte, zeci de mii de victime, de oameni dependenți, ruinați și în prag de suicid, în special în zonele mai sărace, rurale.

Citește și: 13 percheziții domiciliare în Vrancea și Buzău! Suspecții au fost reținuți pentru trafic de droguri de risc și de mare risc

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: IMAGINILE ANULUI: Ramona Gabor sare în brațele Irinei Columbeanu! Sora Monicăi a aterizat la București, iar nepoata a așteptat-o la aeroport!- wowbiz.ro

De cealaltă parte, avem operatori economici care fac profituri de miliarde de lei, care s-au extins până și în cele mai uitate sate din țară și care au deschis săli de jocuri în lanț, la fiecare parter de bloc, în mediul urban.

Trebuie să facem sălile de jocuri de noroc mai puțin accesibile, trebuie să le scoatem din zonele rurale, de la parterul blocurilor, din mentalul colectiv.

Citește și: A sărit să apere o necunoscută pe stradă și a fost înjunghiat în inimă. Cine este tânărul erou de 26 de ani

Avem nevoie de un proiect legislativ care să limiteze accesul la sălile de jocuri de noroc, urgent. Statul nu mai poate fi doar un martor la toată tragedia asta”, declară deputatul USR Tudor Pop.

Fără săli de jocuri în mediul rural

Proiectul USR completează OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc în sensul introducerii unor noi criterii pentru obținerea autorizației de exploatare a jocurilor de noroc.

Citește și: Colet cu droguri, expediat printr-o firmă de curierat. Două persoane au fost reținute

Citeste si: Teoria Ștefaniei cu privire la descalificarea iubitului ei din Casa Iubirii. “Este cineva.”- kfetele.ro

Citeste si: Horoscop zilnic, 20 iunie 2024: Un proiect nou este pe cale să apară în viața Săgetătorilor. Nativii Gemeni rezolvă câteva probleme care persistau din trecut- radioimpuls.ro

Acest proiect prevede ca sălile de jocuri să nu își poată desfășura activitatea în clădiri rezidențiale sau clădiri cu destinație mixtă (la parterul blocurilor). De asemenea, activitatea jocurilor de noroc ar putea fi interzisă și în spațiile care se află la mai puțin de 300 de metri de o altă sală cu jocuri de noroc.

Citește și: Interlopul Iulian Boț, cunoscut ca ”Viscol”, arestat în Italia

Pentru a diminua prezența sălilor de jocuri în mediul rural, proiectul prevede interdicția ca acestea să funcționeze în localități cu o populație mai mică de 5.000 de locuitori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si