Iată prognoza meteo actualizată.

 

Cum va fi vremea?

„Până mâine la ora 15 avem în vigoare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. In Banat, sudul Crişanei, Transilvania şi în zonele montane, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de 55...70

km/h, izolat vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp.
La noapte, cerul va avea înnorări şi vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi Oltenia şi local în Muntenia şi Moldova. Aceasta se va manifesta prin averse şi trecător descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15...20 l/mp. Local şi temporar vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45...55 km/h, iar la altitudini mari de peste 70 km/h. Temperaturile minime se vor încadra în general între 7 şi 17 grade.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Cod galben de vreme rea în București! Meteorologii ANM au anunțat ploi torențiale. Prognoza meteo pentru zilele următoare

Mâine, vremea va fi în general instabilă, iar valorile de temperatură vor fi în scădere în toată ţara. Cerul va avea înnorări şi va ploua local în vestul țării şi pe arii extinse în rest. Vor fi mai ales averse, iar în regiunile sud-estice se vor semnala descărcări electrice şi cantități de apă însemnate (local 20...25

l/mp şi izolat peste 30 l/mp). La altitudini de peste 1500 m precipitaţiile se vor transforma în lapoviță şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sud şi est cu viteze în general între 45 şi 55 km/h. Izolat vor fi vijelii şi grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nordul Moldovei şi 26 de grade în Dobrogea.
În Muntenia, temperaturile scad simțitor. Cerul va prezenta înnorări și va ploua. Maximele urcă până la 22 de grade în Slobozia, 24 de grade în Călărași.
În Transilvania meteorologii anunță ploi și vor fi 10 grade la Cluj și 13 de grade în Alba Iulia.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

În Moldova se anunță vreme instabila cu ploi însoțite e de tunete și fulgere. Mercurul din termometre urcă până la 13 grade în Iași, 10 grade în Botoșani.
În vestul țării temperaturile scad simțitor și pe arii restrânse va ploua. Temperaturile maxime urcă până la grade 13 în Arad, 13 grade în Timișoara.
În Oltenia ne așteaptă o zi instabilă cu ploi pe arii extinse.

Se vor înregistra 14 de grade în Craiova, 12 grade in Turnu Severin.
În Dobrogea cerul va fi mai mult înnorat și sunt anunțate ploi. Maximele ating 26 de grade în Constanța, 22 de grade in Mangalia.
În Capitală, vremea a fost în continuare extrem de caldă pentru această dată, cu o temperatură maximă de 32 de grade. Cerul a fost variabil, iar vântul a suflat moderat.
La munte, se răcește și vremea devine instabilă. Vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice. Vor fi condiţii de grindină, iar la altitudini mari, sunt și anunțate și precipitații sub forma de lapoviță și ninsoare”, a transmis Anca Ciota.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si