Iată prognoza meteo actualizată.

Cum va fi vremea?

„Astăzi, vremea a fost rece în toată țară, cu temperaturi ușor sub cele specifice pentru aceasta data. Cerul a avut înnorări în majoritatea zonelor şi a plouat, în nord, centru şi est şi pe arii restrânse în rest. În zonele montane, la peste 1700 m, au fost și precipitaţii sub formă de lapoviță şi ninsoare.

Temperaturile maxime s-au încadrat între 9 şi 18 grade.

La noapte, în cea mai mare parte a țării, vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi ploi slabe pe arii restrânse în Moldova şi izolat în Muntenia şi posibil în zona deluroasă a Olteniei. Pe alocuri, în Carpaţii de Curbură şi Meridionali va ninge slab, iar în estul Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu intensificări pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade, uşor mai scăzute în zonele depresionare, dar şi mai ridicate pe litoral. Va fi ceață pe areale mici în estul teritoriului, iar spre sfârşitul intervalului se va forma brumă în nord-vest, centru şi zonele deluroase din rest.

Citește și: VIDEO- Fericiți la bătrânețe. Cum își petrec timpul simpaticii pensionari?

Mâine, valorile termice diurne vor creşte uşor față de intervalul anterior, astfel cã se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei, însă dimineaţa va fi în continuare rece, în special în vestul, centrul şi nordul țării. Cerul va fi temporar noros şi va ploua în cea mai mare parte a Dobrogei, pe arii restrânse în Oltenia şi Transilvania şi izolat în celelalte regiuni. La munte vor fi precipitaţii mixte (mai ales ninsori la altitudini de peste 1500m).
Ploile vor fi şi sub formă de aversă, iar în sud-estul teritoriului, pe arii restrânse, se vor acumula cantități de apă de peste 15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în estul Munteniei, dar mai ales în Dobrogea, cu viteze mari pe litoral, peste 50...60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 şi 19 grade. Dimineaţa, izolat va fi ceață.

În Muntenia, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Maximele urcă până la 14 grade în Slobozia, 14 grade în Călărași.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

În Transilvania meteorologii anunță vreme răcoroasă, dar în mare parte însorită. Vor fi 14 grade la Cluj și 16 grade în Alba Iulia.

În Moldova cerul va prezenta înnorări de scurtă durată și izolat va ploua. Mercurul din termometre urcă până la 18 grade în Iași, 16 grade în Botoșani.

În vestul țării cerul va fi variabil. Temperaturile maxime urcă până la 17 grade în Arad, la fel și în Timișoara.

În Oltenia va fi o zi destul de plăcută. Vor fi intervale cu soare, iar maximele ajung la 17 grade în Craiova, 15 grade în Târgu Jiu.

În Dobrogea, cerul va fi mai mult înnorat și va ploua pe arii extinse. Maximele ating 15 grade în Constanța, 13 grade in Mangalia.

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Gestul controversat făcut de Sânziana Negru la Electric Castle 2024 Sper sa fie trasă la răspundere pentru acest comportament- radioimpuls.ro

În Capitală cerul a fost variabil cu înnorări temporare. Vântul a suflat slab pana la moderat, iar temperatura maximă a atins 17 grade.

La noapte, vremea va fi mai rece decât normal la această dată. Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 7 grade.

Mâine, vremea ca fi în continuare rece, în special dimineaţa. Cerul va avea unele înnorări, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 17 grade.

La munte, valorile termice vor creşte față de intervalul anterior, dar vremea se va menţine rece mai ales noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse va ploua slab, iar la atitudini de peste 1500 m vor fi precipitaţii sub formă de lapoviță şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat.Vor fi grade 10 grade in Sinaia, 12 grade la Stâna de Vale”, a transmis Anca Ciota.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si