„Sistemul garanție-returnare s-a dovedit o găselniță numai bună pentru cei care vor să își rotunjească veniturile. Oameni de toate vârstele pleacă în căutarea pet-urilor peste tot: în parcuri, pe lângă școli sau spitale. Vânătoarea de comori reciclabile nu e ușoară, dar după ce se văd cu banii în mână, unii pornesc într-o nouă aventură”, a spus Christian Sabbagh.

Citește și: VIDEO: Păcăleală cu ambalajele reciclabile: ”Românul este foarte inventiv”

reciclare, pet-uri, voucher reciclare

Pe Robert l-am surprins în drum spre magazin, unde duce de cel puțin două ori pe săptămână saci doldora cu pet-uri reciclabile. Nu sunt toate ale lui, pe multe le caută ca pe o comoară, după cum ne-a spus chiar el, ca să-și rotunjească veniturile: „Trebuie să știi cum să le cauți și unde să le cauți, în punctele cele mai aglomerate. Spitale, școli, orice clădire importantă, mai ales acum cu voturile, vă dați seama mulți au băut apă. 150 de lei și cu ăsta cred că fac 200.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Cu banii strânși, tânărul vrea să se distreze: „Dacă stai să o iei logic la 200 de lei... nu zici că faci 200 pe zi, dar 100 pe zi tot faci, dacă alergi. Dacă te duci, iei trei sticle și gata, că e cald, nu mai faci nimic. Eu pe lângă salariu îmi fac asta partea a doua. Dacă sunt singur automat a trebuit să-mi fac un singur un venit mai mare.

Am eu un salariu ok, dar parcă vreau mai mult. Sunt tânăr, vreau să plec și eu la mare, acum vine ziua mea.”

reciclare, pet-uri, voucher reciclare

Și alți tineri pentru care traiul a devenit tot mai greu au pornit în căutarea pet-urilor, doar să mai strângă niște bani. Și cei care au o situație materială mai bună vin cu ambalajele la reciclat. Acest domn a venit cu sacoșa de rafie plină cu sticle: „Am băut aseară și ce să fac cu ele? Să le arunc? Am copiii care n-au ce face și mi le aduc mie. Acum 20 de lei(n.red. a luat pe pet-uri). Iau un salam și pentru ciorbă și o berică.”

Datele arată că numai în luna aprilie peste o sută de milioane de ambalaje au fost reciclate.

Citește și: VIDEO-Noi vești din partea BNR. Dobânda cheie va rămâne la același nivel. Ce semnifică, de fapt, acest lucru


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si