„Reclama este sufletul comerțului, dar poate să aducă și amenzi usturătoare. A simțit-o pe pielea lui proprietarul unui restaurant din Brașov, care se lăuda cu cele mai mari porții de ciorbă „ca la mama acasă”, dar a intrat în vizorul autorităților”, a transmis Simona Pătruleasa.

Ciorbe „ca la mama acasă”, făcute după rețete tradițioale și servite în cele mai mari porții din Brașov. Este reclama folosită de administratorul acestui restaurant din centrul orașului ca să îi atragă pe clienți.

Dar panoul publicitar s-a dovedit a fi cu ghinion.

Citește și: VIDEO- Doi frați din Botoșani au ajuns la spital după ce s-au opărit cu ciorbă. Micuții, de 2 și 3 ani, se jucau în bucătărie la momentul incidentului

Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D: Reclama pe care administratorii acestui restaurant au făcut-o a atras atenția comisarilor de la Protecția Consumatorilor. După ce inspectorii au venit aici și au făcut verificări, acel panou, care promitea ciorbe „ca la mama acasă” și cele mai mari porții din Brașov, a dispărut.

Ce spun oamenii despre mărimea acestor porții

Porțiile de ciorbă servite la restaurant au 450 de ml, conform afișajului local. Clienții care au savurat preparatul au realizat că nu ar fi nici pe departe cea mai mare porție din Brașov.

„E reclamă mincinoasă. Nu e cea mai mare. 500 de ml (n.r. cantiatea din vasul de ciorbă de la respectivul restaurant). Dacă e reclamă de cea mai mare porție, nu (n.r.

cea mai mare porție)”, a spus un client.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

Cât despre gust, unii clienți nu se plâng.

„Are tot ce îi trebuie. Da, e( n.r. „ca la mama acasă”). Gustul, atât (n.r. după ce ne dăm seama că o ciorbă ese făcută „ca la mama acasă”)”, a afirmat același client.

Care au fost și celelalte nereguli pe care le-au sesizat inspectorii OPC

Inspectorii OPC au mai găsit în restaurant: mizerie, preparate depozitate necorespunzător, ustensile de bucătărie neconforme, dar și probleme legate de afișarea informațiilor nutriționale.

„Cred că toți ar trebui să fie amendați pentru reclamă mincinoasă. Ciorba „ca la mama acasă” ar trebui să fie: gustoasă, de calitate și să merite banii”, a spus o doamnă.

Citește și: VIDEO- O cherhana cunoscută din Constanța vindea pește expirat sau în stare de putrefacție. După controale, restaurantul nu a fost închis

Comisarii de la Protecția Consumatorului vin și cu o soluție pentru ca administratorul restaurantului să își poată promova produsele.

Citeste si: Teoria Ștefaniei cu privire la descalificarea iubitului ei din Casa Iubirii. “Este cineva.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce are de gând să facă Dragoș Dolănescu cu moştenirea lăsată de tatăl lui? Fiul regretatului cântăreț Ion Dolănescu dă cărțile pe față și spune ce planuri are- radioimpuls.ro

„El ar putea aproba printr-un studiu de caz în care se studiază mărime porțiilor și el să aibă niște concluzii referitor la mărimea ciorbelor, din care să reiasă că el vinde ciorbele cele mai mari.

Iar, pentru „ ca la mama acasă”, el ar trebui să aibă, de exemplu, un certificat de produs tradițional”, a spus Csaba Onica, comisar-șef CRPC Brașov.

Administratorul a fost amendat cu 20.000 de lei, iar localul a fost închis o zi pentru igienizare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si