VIDEO | Record de pelerini la moaștele Sfintei Parascheva

100.000 de oameni au înălțat, într-un singur glas, rugăciuni fierbinți, iar cerul s-a deschis la cel mai impresionant pelerinaj din toate câte au fost vreodată în ziua Praznicului Cuvioasei Parascheva. Credincioșii și-au dorit atât de mult să atingă racla cu moaște încât au îndurat, la coada sacrificiului, chiar si 20 de ore. Întrebați de ce singuri se supun la o asemenea caznă, toți au răspuns că se simt copleșiți de probleme și au nevoie de mângâierea divină ca de unicul leac.

Author: D.S. luni 14 octombrie 2019 , 20:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Insasi imaginea credintei, multimea de pelerini a ocupat- pe toata lungimea- bulevardul, trotuarele- late de 4 metri- si un parc din apropierea Catedralei.

Chiar si cu destul loc, credinciosii au stat om langa om: tineri sau batrani, bogati sau sarmani, toti cei uniti de griji au vrut ca Sfanta sa-i asculte, sa le-aline suferinta si sa faca, pentru ei, o minune!

Citeste si: Ce conţine, de fapt, aghiazma. Cercetătorii au aflat adevărul! E TERIFIANT!

Cu speranta in suflete, s-au asezat de ieri la coada. Ore-n sir, au rabdat foamea si setea cu o putere pe care au numit-o "dumnezeiasca". Staruinta de care au dat dovada cu pretul sacrificiului i-a adus la apogeul credintei abia dupa 20 de ore. La racla cu moaste, unde s-au inchinat in fuga, si-au lasat parca toate problemele care-i impovarau.

Desi are 83 de ani si merge in baston, bunica Elena din Brasov n-a mancat nimic ca sa ia anafura.

Record de pelerini la moaștele Sfintei Parascheva. S-au împarțit 70.000 de sarmale

Ca sa aiba putere sa ajunga acasa, cei istoviti de asteptare au primit pomana. Dupa slujba, s-au impartit 70.000 de sarmale.

Asistam la un record, spun reprezentantii Bisericii: in cele 4 zile de pelerinaj, peste 130 de mii de credincioși au reușit sa treacă pe la racla. Cu 10.000 mai multi decat anul trecut!

Citeste si: Sfânta Parascheva. Sărbătoare mare! Ce să nu faci în această zi

Moastele Sfintei Cuvioase Parascheava vor rămâne in curtea Mitropoliei pentru rugaciune inclusiv mâine.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si