Roboţii sunt viitorul în domeniul livrării de mâncare. Dacă până acum era o chestiune științifico-fantastică iată că, americanii pot beneficia, deja, de acest serviciu.

„Sunt recunoscuți peste tot în campus, s-au incadrat bine în peisajul studențesc”, a spus studentul Patrick Sheck.

Cum funcționează robotul livrator

O firmă americană a angajat deja mai mulţi roboţi care să facă livrări în campusuri.

Procesul este simplu: intri pe aplicație, comanzi mâncarea preferată iar când robotul ajunge la destinație, clienții introduc un cod în telefoane pentru a deschide capacul și a-și recupera mâncarea.

Citeste si: A fost creată masca care neutralizează virusul SARS-CoV-2

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Imediat după ce ies de la cele mai multe dintre cursurile mele, robotul oprește exact la timp pentru ca eu să iau prânzul.”, a completat Patrick Sheck. 

Roboții–livratori cu șase roți se strecoară cu ușurință printre oameni folosind camere, senzori, GPS și uneori scanere cu laser pentru a naviga pe trotuare și chiar pentru a traversa străzile în mod autonom.

Citeste si: A inventat criptomoneda olteneasca

Roboții livratori vor fi tot mai căutați în viitor

„Este foarte probabil să vedem o expansiune rapidă. Și expansiunea este accelerată, unul, de COVID și, doi, de lipsa forței de muncă.”, a spus Erik Gordon, profesor universitar. 

Au câștigat repede simpatia oamenilor pentru că ei nu întârzie niciodată și nici nu pretind bacșiș.

Roboții sunt controlaţi de la distanţă, iar la unele comenzi mai îndepărtate sunt însoțiți de oameni, care se asigură că nu există probleme pe parcurs.

Statisticile arată că, odată cu pandemia, tot mai multe persoane preferă livrarea fără contact ceea ce înseamnă că va fi cumva accelerată producția de atfel de roboți.

Citeste si: Android vs iOS

VIDEO- Imagini cu robotul livrator 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si