„Banii mulți făcuți rapid îi fac pe tineri să renunțe la școală și să o apuce pe drumul propriu. Lucru care se vede și în cifre. Țara noastră se află la coada Europei în privința studiilor superioare, în timp ce la examenul de bacalaureat participă doar aproape jumătate dintre absolvenții unei generații întregi”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Școala, abandonată pentru bani făcuți ușor și repede

„Banii repede și mulți uneori sunt riscanți, alteori nu, în schimb dacă ai capul pe umeri reușești în România și dacă ai un minim de cunoștințe”, este părerea unui tânăr.
Cam așa sună deviza multora dintre tineri. N-ai nevoie de diplome doldora, atât timp cât ești as în școala vieții.
Fenomenul banilor mulți, făcuți rapid, îi prinde în capcană pe tot mai mulți tineri care aleg să pună stop studiilor chiar după terminarea clasei a XII-a.
„Cu un țel în viață se fac și bani, dar dacă ne bazăm doar pe bani nu o să reușim nimic, niciodată. Tindem să renunțăm la școală pentru școala vieții, ceea ce nu prea este indicat”, este părerea altui tânăr.

Citește și: Când începe vacanța elevilor din februarie 2024?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Soția fostului finalist de la ”Puterea Dragostei”, Gabriel Vasiliu, ucisă în Olanda! Tragedia de nedescris a avut loc în timp ce fostul concurent se află după gratii- wowbiz.ro

Citeste si: Indignare generală după ce un bărbat care a lucrat 104 zile la rând a murit pentru că i-au cedat organele- antena3.ro

România se află la coada Europei în privința studiilor superioare. Doar 23% dintre tinerii români de 24-35 de ani au absolvit facultăți.
La polul opus, țările unde peste jumătate din populație are măcar o diplomă de licență sunt Lituania, Franța și Irlanda.


Statutul economic este tot mai important printre tineri. Acesta este unul din principalele motive pentru care nu mai este o prioritate ce au în cap, ci cât au în buzunare.
Grav este că dezinteresul față de studii nu se aplică doar în cazul tinerilor de peste 18, ci și a copiilor. Anul trecut, la examenul de Bacalaureat, s-au înscris aproximativ 115.000 absolvenți din promoția curentă. La Bacalaureat nu au mai ajuns peste 50.000 de elevi înscriși la școală la începutul acestei generații, acum 12 ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: