„Veniturile românilor nu țin deloc pasul cu cheltuielile. Aproape toți banii se duc pe facturi și mâncare. Oamenii recunosc că nu reușesc să facă deloc economii, iar singurii bani care ajung în conturile lor bancare sunt cei de la angajator, o dată pe lună, care sunt apoi retrași cu țârâita pentru a putea supraviețui ”, a transmis Christian Sabbagh.

Nu ne permitem să facem economii

„- Pe ce se duc banii?
- Pe rate, pe mâncare, întreținere, foarte puțin pe sufletul nostru”, a spus o persoană.
Nevoia i-a învățat să își calculeze bine veniturile, mai ales când totul în jur s-a scumpit, iar salariile au rămas la fel. Realitatea financiară se observă cel mai bine atunci când oamenii își analizează conturile bancare. Lunar, pe plus e doar o tranzacție, cea de la angajator, când salariile le sunt virate, apoi... începe numărătoarea inversă.

Citește și: Pensionarii se împrumută înainte de Paște ca să aibă ce pune pe masă. Casele de Ajutor Reciproc, asaltate de cereri

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Potrivit Institutului Național de Statistică, aproape toți banii oamenilor se duc pe cheltuielile de zi cu zi.
„Peste 85% din ce câștigăm cheltuim pe mâncare și facturi. Veniturile medii pentru o familie sunt de peste 7.500 de lei, însă cheltuielile ajung la peste 6.500 de lei”, a explicat Diana Buzea, reporterul Știrilor Kanal D.
Cu un buget care lună de lună ajunge la limită, românii nici nu mai speră să pună deoparte vreun leu.


Specialiștii în economie atrag atenția că o parte semnificativă a veniturilor ajunge tot la stat, prin taxe şi impozite.
„42% din salariu merge în taxe și impozite. Cumva muncim 7-8 luni doar pentru stat, taxarea, mai ales pe muncă, este foarte mare”, a explicat Adrian Codirlașu, analist economic.
De la 1 iulie, Guvernul a anunțat că salariul minim va crește cu 400 de lei și va ajunge la 3.700 de lei brut.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si