VIDEO - Românii vin acasă. O tânără a deschis salon de cosmetică

Pandemia i-a obligat pe mulți dintre românii plecați în străinătate să vină acasă. O tânără a investit banii din Anglia într-un salon de cosmetică medicală.

Author: Iulian Ciurea luni 28 septembrie 2020 , 16:28

romani intorsi acasa
Ștefania Erdei[Sursa foto: arhivă personală]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ștefania Erdei a pariat pe România după trei ani petrecuți în Anglia. Pandemia de coronavirus a prins-o printre străini. Grija pentru cei dragi, nesiguranța zilei de mâine, dar mai ales dorul de casă au determinat-o să revină la Oradea, unde familia o aștepta cu sufletul la gură.

Românii se întorc și deschid acasă afaceri cum ar fi saloanele de cosmetică

"La un moment dat ți-e dor și de praful de pe stradă cred că. Dorul de tot. Acasă e acasă pentru toată lumea", povestește ea.

Citeste si: VIDEO- Bătută fără milă pentru un loc de parcare. Imagini scandaloase

În Anglia, tânăra a avut, în paralel, două locuri de muncă. A lucrat la un institut public de îngrijire a persoanelor vârstnice și într-un salon de cosmetică. Lunar, Ştefania câştiga aproximativ 3500 de lire, un salariu de cinci ori mai mare decât în România. Odata ce s-a intors acasa, a decis să pună pe picioare o afacere profitabilă, care să o motiveze financiar să nu se mai întoarcă în străinătate.
"M-am întors acasă și le-am pus toate cap la cap. Am demarat un plan pentru a rămâne acasă și cu ocazia aceasta m-am înscris și la master ca să îmi continui facultatea", spune Ștefania.

Citeste si: Un doctor și-a "prăjit" jumătate din față ca să întinerească

Absolventă a Facultății de Medicină și specializată în fiziokinetoterapie, Ștefania a deschis la Oradea un salon de cosmetică medicală.

Cosmetică medicală, afacerea unei românce întoarse acasă

A investit aproximativ șapte mii de lire, o parte din banii munciți cu sudoare în Marea Britanie. Deşi suntem într-o perioada economică instabilă, clientele nu au întârziat să apară.
"Pe perioada pandemiei am închiriat spațiul, l-am renovat și l-am deschis în speranța că voi putea rămâne în România pentru a continua afacerea aceasta", spune tânăra.

Citeste si: VIDEO| Desfigurate de tratamente cosmetice. A fost deschisă anchetă penală

Iar speranțe mari nu are doar tânăra, ci și părinții care visează să o aibă lângă ei la bătrânețe. Câștigurile din străinătate sunt greu de egalat, dar în pandemie Ștefania a învățat o lecție importantă: dacă eşti departe de casă, banii nu merită niciun sacrificiu.

Românii vin acasă- pandemia i-a trimis acasă

"Se câștigă foarte bine în Anglia, nu zic că nu, atât la salon, cât și la celălalt loc de muncă. Dar consider că și în România poți să câștigi la fel de bine dacă muncești. Într-adevăr un pic mai mult, dar cred că se poate și aici.
Să sperăm că lucrurile în România vor decurge mai bine, atât pe plan politic, cât și pe plan profesional, din punct de vedere profesional al tinerilor care încearcă să își facă o afacere, încearcă să își creeze un loc de muncă", spune Ștefania.

Citeste si: VIDEO| Desfigurate de la tratamente cosmetice: ”Parcă sunt monstru”

Ca mulți alţi români care au muncit în străinătate, Ștefania vrea să contribuie la evoluția României. Își dorește o țară cu locuri de muncă bine plătite, cu oportunități profesionale pentru tineri, cu un sistem medical sănătos și unul educațional de calitate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si