VIDEO -Rudele pacienților din Matei Balș au trecut prin momente ireale

Fără ca nimeni să-i anunțe dacă bolnavii lor mai trăiesc ori au pierit în flăcările nemiloase, rudele pacienților din Matei Balș au trăit ore întregi de groază.

Author: Iulian Ciurea vineri 29 ianuarie 2021 , 19:18

Rudele pacienților din Matei Balș au trecut prin momente ireale
Rudele pacienților din Matei Balș au trecut prin momente ireale
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Speriați ca de moarte și fără vești de la bolnavii pe care îi lăsaseră în grija medicilor și pe care iadul de foc era cât pe ce să-i înghită

la grămadă- rudele celor internați la Matei Balș- trezite într-un film de groază- se rugau cu disperare de oricine doar să li se spună ceva. După ce focul a mistuit pavilionul și peste 50 de pacienți au fost transferați la alte spitale- au venit într-un suflet să afle în ce stare sunt răniții.

„Mama se simte mult mai rău, era stabilă ieri, dar după ce a fost fără oxigen”, spun aparținătorii.

Infern la Matei Balș. Rudele pacienților se tem pentru viețile acestora

Bieții oameni s-au temut ca nu cumva apropiații să piară pe drum între spitale- mai ales că starea lor era critică.

Aproape toți sunt dependenți de măștile cu oxigen.

„Are 59 de ani şi vrem să vedem despre el, este bine sau nu este bine, stăm aici ca proştii şi nu ştim nimic! Era cu oxigen el, era cu oxigen! Măcar să îmi spună cineva la ce spital este, ce fac eu acum?!”, strigă rudele pacienților.

La un moment dat- pe aleea îngustă din fața Institutului Matei Balș- a fost instalat un dispecerat mobil- unde aparținătorii au putut afla unde au fost duși bolnavii. În total- 53 de pacienți au fost transportați după incendiu la 11 spitale din capitală- acolo unde erau locuri libere pentru cei infectați cu covid și dependenți de oxigen. Unii dintre ei sunt în stare critică- spun doctorii care i-au preluat. Pe lângă suferințe grave la plămâni- s-au ales acum și cu arsuri pe căile respiratorii.

Printre cei care erau internați în paviolionul devenit infern- se numără și Toni Grecu, fondatorul grupului ”Divertis”. El a fost transportat cu o ambulanță la Sfântul Pantelimon.

Infern la Matei Balș. Rudele paciențior s-au revoltat

Între timp- la Matei Balș s-a pornit o revoltă până la cer.

Mor suflete nevinovate în spitale însângerate- spune tatăl unei victime ce s-a prăpădit la Colectiv și care a venit cu o coroană de flori și cu lumânări. Episodul terifiant de astăzi i-a trezit amintiri crunte.

Dincolo de revolta multor- rămân dramele. Vieți făcute scrum din vina unui sistem care parcă nu se învață minte niciodată.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si