Pelerinajul Sfântului Andrei a strâns lumea grămadă, și în acest an, în mai multe zone din țară. Mii de pelerini au luat încă de dimineaţă drumul către Peştera Sfântului Apostol din Constanța, locul unde se spune că ar fi trăit cel numit "creştinătorul neamului". Puhoi de lume a fost și la Galați, unde oamenii s-au îngrămădit să se închine la moaște, a transmis Cristian Sabbagh.

Rugăciuni și dorințe pentru Sfântul Andrei

Peste 10 mii de pelerini, din toate colturile tarii, s-au adunat astăzi la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei, pentru a se închina la moaște. Oamenii au început să sosească încă de la primele ore ale dimineții, când coada până la raclă era de un kilometru.

"Am venit sa ne rugăm pentru sănătate, pentru nepoți, pentru țara asta, pentru tot poporul, care este în suferință, să fie mai bine", a spus un pelerin.

"De ani de zile, oamenii vin cu hainele și obiectele celor dragi, bolnavi sau fără probleme de sănătate, pentru a le atinge de moaște. Astfel devin lecuitoare", spun credinciosii.

"Am o fată paralizată, am un nepoțel care nu vorbește, nu aude. Uite îi am aici", a spus un pelerin.

Peștera în care a trait Sfântul Andrei a devenit neîncăpătoare pentru miile de pelerini. Oamenii au vrut sa atingă piatra în care a fost săpată peştera și să pună în crăpături bileţele cu rugăciuni şi dorinţe.

Jandarmii abia dacă au făcut față mulțimii.

Citește și: VIDEO- Sute de pelerini sunt la peștera Sf. Andrei, ocrotitorul României

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"- Ce simțiți când intrați aici?

- Mare bucurie și mari emoții. Vin de la Galați și ne rugăm pentru toți, pentru casa, pentru cei de la serviciu care au rămas și muncesc", a spus un pelerin.

Ceremonia a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu Înalt Preasfințitul Teodosie.

"Suntem bucuroși ca am săvârșit sfânta slujbă în tihnă aici lângă peștera. Am intrat și în peșteră și ne-am rugat. Și mari daruri dobândesc cei bolnavi, cei neliniștiți când vin la această peșteră", a spus un preot.

Și la Galați, a devenit un obicei printre credincioşii de la Dunărea de Jos să se roage la racla cu moaştele Sfântului Apostol Andrei, declarat ocrotitor spiritual al Galaţiului. Mii de pelerini, mulți veniți din alte județe, au stat cu orele la coada formată la Catedrala Arhiepiscopală, pregătiți să înfrunte gerul înțepător cu credință dar și cu haine groase pe ei.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Sărbătorile închinate Sfântului Apostol Andrei sunt în fiecare an prilej de mare bucurie duhovnicească. Atat tinerii, cât și cei mai în vârstă sunt convinși că doar în divinitate mai găsesc răspuns la nevoile lor.

Sărbătoarea Sfântului Andrei marchează si debutul sezonului sărbătorilor de iarnă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: