VIDEO - Sătui de carantină, au răbufnit. Proteste în București și în țară

Sătui de restricții, românii din mai multe orașe au răbufnit în proteste la care toată lumea să uite de măsuri de prevenție. S-au prins în hore și s-au îmbrățișat atât în Piața Victoriei din București, cât și în alte orașe aflate cu un picior în carantină. Lor li s-au alăturat și patronii de localuri, care cer să nu fie îngropați de tot!

Author: Razvan Ilie sâmbătă 20 martie 2021 , 20:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

" Dacă sunteți acasă, dacă sunteți la locul de muncă, dacă sunteți pe stradă, făceți-vă auziți.

Libertate! Libertate!", spune Amalia Bellantoni, proprietar de reastaurant din Capitală.

Mai mulți reprezentanți ai localurilor din Capitală, uniți într-o mișcare numită “#Horeca Liberă”, cer ca autoritățile să ia măsuri urgente pentru a evita falimentul localurilor.

Citeste si: Proteste anti-mască în București și în țară. Diana Șoșoacă: "Să vină Iohannis aici, să vorbească cu oamenii"

"Sincer, noi am venit cu bani de acasă și în fiecare zi venim cu bani de acasă. Varianta noastră este să se închidă complet o perioadă pentru că nu este corect ca noi cei din București să fim închiși, iar cei din alte orașe care nu au avut această problemă să rămână în continuare deschiși, pentru că nu e corect, colegial și nici constituțional.

Noi trebuie să fim toți egali", mai spune Amalia Bellantoni.

Între timp- în Piața Victoriei- alți protestatari- în frunte cu senatoarea Diana Șoșoacă- puneau la zid restricțiile.

Proteste anti-restricții în București și în alte orașe din țară

"Totul e fără folos! Un an fără muncă, fără drept la libertate, fără nimic. Fără drepturi sub orice formă. Vaccinarea, din punctul meu de vedere, este o opțiune proprie. Ca și masca. Dar nu mi-o impune. Nu mi-o impune și nu deveni ca pe vremea lui Hitler", spune un protestatar.

"Văd că nu purtați mască, într-un loc aglomerat. Da...nu ne temem, nu avem varianta asta a temerii clasice pe care o vedem, este o temere universală, generală, care nu este deloc sănătoasă psihic", spue altcineva.

Citeste si: VIDEO- Defrișări masive în vestita pădure Baciu din Cluj

"Cine vrea să se protejeze problema lui"

Revolte au pornit și la Brașov. "Unde-i unul nu-i putere la nevoi și la durere, unde-s doi puterea crește". Cei răzvrătiți au cântat, s-au prins în hore și s-au îmbrățișat cu foc și... fără mască.

"Mă simt ca un animal în cușcă. De ce? Pentru că așa suntem. Nu ai voie afară, noaptea nu ai voie. Libertate, asta ne dorim cu toții. Cine vrea să se protejeze problema lui, fiecare avem dreptul de a ne decide", spune un protestatar.

"Să putem să umblăm, să putem să ne mișcăm, să nu fim îngrădiți, să nu ni se ia drepturile, să avem libertate cum era și înainte. Să avem libertate să putem să muncim. De ce să purtăm mască? Suntem afară, respirăm", spun alții.

La nivel mondial, data de 20 martie este Ziua Internațională a Protestelor, zi care a declanșat acțiuni similar în toată lumea.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si