VIDEO - Școlile au fost redeschise în mai multe regiuni din țară, inclusiv în Capitală

Peste 2,4 milioane de elevi s-au întors de astăzi în bănci. Școlile s-au redeschis în funcție de rata de infectare din fiecare localitate.

Author: Iulian Ciurea luni 08 februarie 2021 , 14:22

scoli redeschise
Școlile au fost redeschise[Sursa foto: Impact]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Elevii, toti cu masti- au revenit cu emotii la scoala in aceasta dimineata.

Cei mai nerabdatori sa isi revada colegii si profesorii au fost cei mici.

Ca sa le dea curaj copiiilor din clasele primare, unii parinti i-au dus pana la poarta scolii si le-au ales masti de protectie cu desene distractive.

Multi s-au simtit ca in prima zi de scoala si au adus chiar un buchet de flori pentru doamna invatatoare.
Scoala generala 307 din sectorul 2 al capitalei se afla in scenariul galben. Din cei aproximativ 540 de elevi care sunt inscrisi in ciclul primar si in clasele a opta 95% au venit fizic in banci.

Școlile au fost redeschise. În Capitală chiar în scenariul galben

Conducerea unitatii de invatamant a luat toate masurile necesare. Copiiilor li se masoara temperatura la intrare, cu ajutorul unui termoscanere, iar in interior exista amenajate circuite diferite de deplasare. In clase, stau cate unul in banca si este pastrata distanta de cel putin un metru.

„Am scris pe tablă "Bine ați revenit!", nu "venit". Chiar am calculat de când nu ne-am mai regăsit în forma aceasta noi toți. Din iunie anul trecut când eram în clasa întâi. Și am calculat că de atunci și până acum sunt aproximativ 8 luni de zile”, spune directoarea.

Copiii s-au obisnuit rapid cu orele de curs. Pentru cei care stau acasa, orele se desfasoara online, concomitent cu cele obisnuite. Aceasta scoala aredoua izolatoare pregatite special pentru cazul in care exista copii care au simptome de Covid-19unde cadrele medicale sunt pregatite iar parintii vor fi anuntati imediat.

Școli redeschise. Peste 2,4 milioane de elevi au revenit la cursuri

Peste 2, 4 milioane de elevi au revenit astazi la cursuri, fizic, dar nu si cei din localitatea Buzoiana Posta Câlnău. Parintii i-au adus pe micuti la ore, insa portile insitutiei erau ferecate cu lacat.

Câțiva părinți au mers la primărie să îi ceară primarului socoteală. Au aflat că școala recent modernizată rămâne închisă deoarece nu a trecut printr-o recepție supervizată de Inspectoratul de Stat în Construcții.

Unii dintre parinti susțin că nu au fost anunțați deloc despre decizia primăriei de a ține școala închisă, alții recunosc că au primit un mesaj în acest sens, însă însă spun ca abia azi dimineață. Cei peste 300 de copii din Școala Poșta Câlnău învață în continuare online până când vor fi relocați școlilor din celelalte sate unde vor fi trimisi cu microbuzul școlar.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si