VIDEO -Senatorii și deputații români, mai mult pe acasă decât la muncă

Timpul trece, leafa merge. La asta te duce gândul când vezi ce program au senatorii și deputații români pe care zilele săptămânii îi găsesc mai multe pe acasă.

Iulian Ciurea, marți 16 februarie 2021 , 19:30

senatorii si deputatii romani chiulesc
Senatorii și deputații români chiulesc de la serviciu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Te uiți la ele ca vițelul la poarta nouă!”

Proaspăt intrat în Parlament, senatorul din AUR e complet bulversat. Și recunoaște asta!

„E ca și cum intri într-o vârtelniță.

Intri în acel carusel de jocuri de la bâlci, în care dacă nu ești atent te apucă amețeala”, mărturisește derutat senatorul.

Dar amețeala nu are vreme să-i apuce- căci nu-i prinde prea des pe la serviciu. Programul de parlamentar pare- mai degrabă- unul de boier. Cum lunea nici iarba nu crește- darămite să prindă spor deputații și senatorii- ziua de lucru începe după amiază- cu două ședințe lejere- ce nu durează mai mult de patru ore.

Senatorii și deputații, program lejer, indemnizație mare

„Încet! Așa, ca melcul, se mișcă lucrurile în Parlament.
Vizavi de volumul de muncă pe care îl depunem în această perioadă, indemnizația nu se justifică, vă spun sincer acest lucru”, spune un deputat PSD. 

„Dacă nu faci nimic, atunci indemnizația e prea mare, dacă într-adevăr te implici, e o indemnizație, nu știu cum să spun, e decentă”, spune un penelist.

Dacă îi întrebi pe alți aleși- situația poate părea de-a dreptul... disperată!

- Și cam câte ore petreceți pe zi în Parlament?

- Vin de luni până vineri, multe... dacă avem și plen, putem să stăm destul de târziu, până pe la 8-9 seara, dar la 9 seara ne cam dă lumea afară aici, așa că trebuie să plecăm, spune un parlamentar USR-PLUS.

Doar că marțea e program de voie, căci prezența în comisii poate fi și online. Miercuri, e iar program scurt. La orele prânzului- Parlamentul se golește! Leafa- însă- merge. Și nu e una care nu ar stârni invidie: 11.000 de lei salariu, plus cazare, transport și telefon decontant. În total, toți cei 466 de parlamentari ne costă peste 3 milioane și jumătate de euro pe lună.

Parlamentarii sunt mai mult lipsă de la serviciu

Joi și vineri- aleșii ar trebui să asculte doleanțele alegătorului în biroul din teritoriu. Dar nici pentru asta nu sunt bani destui- se plâng unii.

„Eu aș spune că suma forfetară nu ne ajunge pentru cei care chiar vor să facă treabă în provincie, pentru că întreținerea unor cabinete în provincie, mai ales dacă ai două sau trei, cu consilierii de trebuință, depășește cu mult suma forfetară”, se plânge senatorul AUR.

Adică- 25 de mii de lei pe lună- în condițiile în care un spațiu comercial destul de mare- de 420 de mp- situat într-o clădire de pe Calea Victoriei din București- se închiriază astăzi cu 4 mii de euro- circa 19 mii de lei!

Cheltuielile cu parlamentarii nu se opresc nici după ce pleacă din Parlament. Aleșii beneficiază de pensie specială, în funcție de câte mandate au avut. Peste 4000 de lei ia un ales după un mandat, și ajunge la peste 10.000 de lei pentru trei mandate. Deși cei de la putere se laudă că vor să elimine aceste indemnizații speciale- deocamdată procesul este blocat în Parlament.Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Topul concurenților de la Survivor România 2021. Surprize uriașe pe podium! Cine este... Topul concurenților de la Survivor România 2021. Surprize uriașe pe podium! Cine este cel mai bun si cine este cel mai slab concurent
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu... S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul "Asia Expres"
monitorulcj.ro
În luna februarie, 50% dintre cazurile COVID-19 s-au înregistrat în Cluj-Napoca și în... În luna februarie, 50% dintre cazurile COVID-19 s-au înregistrat în Cluj-Napoca și în alte 11 orașe. Care sunt scenariile pentru luna martie?
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si